Ajuntament i Conseleria aprovaran divendres l’acord que soluciona ‘l’embós’ de 10 anys del pàrquing de Bruges

València Noticies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, han anunciat hui de manera conjunta l’acord entre les dos institucions per a “desembossar” l’adequació i la posada en servici de l’aparcament subterrani de la plaça de Bruges i donar una solució a la urbanització i disseny de mobilitat de l’entorn.

De fet, el pròxim divendres la Junta de Govern Local i el Ple del Consell aprovaran respectivament el text del nou conveni, que suposa la solució efectiva al desacord entre els governs municipal i autonòmic anteriors, que des de fa quasi una dècada llastava el desenvolupament del Mercat Central, de la zona centre urbana i, tal com han subratllat Ribó i Salvador, de tota la ciutat.

Tant l’alcalde com la consellera han destacat que l’enteniment ha sigut possible “perquè hem posat per damunt de tot els interessos de la ciutadania”, però han lamentat les complexitats jurídiques i econòmiques “d’una situació heretada”. “La meua antecessora en el govern local va decidir firmar que açò era cosa municipal” ha denunciat Ribó, “i hem d’assumir-ho així solidàriament, sobretot perquè es tracta d’un tema prioritari per a la ciutat”.

El municipio se encargará de la ejecución de las obras de urbanización en superficie de la plaza Ciudad de Brujas.
image-367790

Tal com establix l’acord que serà ratificat divendres, l’objecte principal és l’establiment de les condicions jurídiques i econòmiques que permeten l’entrega a l’Ajuntament de València, per part de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, de l’aparcament subterrani de la plaça de Bruges. Les clàusules del text reconeixen que la propietat de l’aparcament és de la Generalitat, ja que l’ha construït i n’ha finançat el cost d’execució, i que el subsòl és propietat de l’Ajuntament.

Així mateix, s’assenyala que l’obra pública serà objecte d’entrega per part de la Conselleria a l’Ajuntament en el termini màxim de dos mesos des de la firma del conveni, una vegada aprovat per les dos entitats, i l’Ajuntament assumix la gestió integral de l’aparcament. L’import de l’obra pública que pagarà l’Ajuntament, 11.314.963 euros (IVA inclòs), tindrà caràcter de despesa plurianual en forma d’inversió de capital durant un període de 10 anys. L’Ajuntament pagarà 1.131.496 euros cada any, més els interessos . De fet, ja s’ha realitzat la corresponent previsió pressupostària per a enguany, tal com es va aprovar durant la reunió del Ple del passat mes de febrer.

L’alcalde Joan Ribó ha destacat que es tracta d’“un gran esforç que assumirà l’Ajuntament perquè si no no es podia desencallar la situació”. L’actuació inclou una sèrie d’obres necessàries, com la construcció d’una nova rampa d’accés, “perquè se’n va executar únicament una, i així hi havia entrada però no eixida, o eixida però no entrada, i això” ha ironitzat l’alcalde, “passa de la ratlla”.

Entre estes obres, també cal escometre la connexió rodada amb el Mercat Central, l’adequació del vestíbul del soterrani 1 i la connexió amb el soterrani del Mercat Central, i s’ha de condicionar l’interior de l’aparcament. Tot això ho assumix l’Ajuntament, que per a això traurà a licitació l’explotació de l’aparcament per mitjà de la concessió a una empresa durant un termini per determinar, en el plec de condicions de la qual ja s’està treballant des dels servicis municipals.

Posteriorment, el municipi s’encarregarà de l’execució de les obres d’urbanització en superfície de la plaça Ciutat de Bruges. “Es tracta d’un tema prioritari –ha afirmat l’alcalde- i volem assumir-lo i donar-li una solució efectiva després de tants anys d’embós”.

El pas definitiu

L’alcalde, Joan Ribó, ha conclòs la seua intervenció davant dels mitjans de comunicació manifestant que hui, “el que puc dir a tots els valencians i a la gent del Mercat Central és que divendres farem el pas definitiu per a resoldre este tema que està encallat tants anys”.

Per la seua banda, la consellera María José Salvador ha subratllat la importància d’este anunci, realitzat en la primera visita institucional que ha efectuat a l’Ajuntament. “Arrosseguem este tema a pesar que durant dos legislatures amb majories absolutes del mateix partit, el PP, tant en el consistori com en el Govern, van ser incapaços trobar una solució. I nosaltres”, ha afegit, “en 9 mesos hem tingut la capacitat de buscar i aconseguir una solució, perquè l’eix de treball ha sigut sempre la millora del servici als veïns i veïnes, i als que vulguen visitar la ciutat. Hem sigut capaços d’arribar a un acord perquè hem posat per damunt de tot els interessos de la ciutadania”.

Durant el torn de preguntes dels periodistes, l’alcalde ha explicat que encara no es poden determinar els terminis de l’actuació, perquè això dependrà, per exemple, del nombre de firmes que es presenten, encara que ha avançat que “ja sabem que hi ha empreses interessades”. Ja s’està treballant en l’elaboració del plec, que preveurà que l’empresa que assumisca gestió executarà les obres necessàries esmentades perquè el pàrquing puga entrar en funcionament”.

La Conselleria assumirà la supervisió i aprovació dels projectes d’accés, condicionament del vestíbul i connexió amb el soterrani del Mercat, així com la urbanització exterior de la plaça de la Ciutat de Bruges, que executarà en el seu conjunt l’Ajuntament. Tal com s’assenyala en l’acord, es constituirà una comissió de seguiment integrada per 4 representants (2 de l’Ajuntament i 2 de la Conselleria).

Joan Ribó ha subratllat l’enteniment amb la Conselleria a l’hora de resoldre este tema, “que durant anys s’ha enquistat per les culpes que es tiraven els uns als altres en els governs anteriors, sense resoldre res”. “I ara hem arribat a un acord”, ha conclòs, “en favor dels veïns i les veïnes d’esta ciutat”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.