728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Alcaraz demana ‘complicitat entre les institucions per a avançar en transparència i previndre la corrupció’

IMG_2786
image-315928

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha demanat este dijous “complicitat entre les diferents institucions per a avançar en transparència i previndre la corrupció”, durant la presentació a Castelló del nou Portal de Transparència GVA Oberta, que amb el lema Més accessible i #SenseFiltres oferix a la ciutadania l’accés a la informació més rellevant de la Generalitat.

A l’acte han assistit també la directora general de Transparència, Aitana Mas; regidors d’uns quants ajuntaments; diputats provincials i altres representants dels sectors econòmics i socials alacantins.

Alcaraz ha recordat que el Portal de Transparència és una obligació legal derivada de l’aplicació de la Llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, “una llei que ens trobem feta a l’arribar a la Generalitat i cal complir-la encara que no ens agrade en molts aspectes, però nosaltres hem anat més enllà de les obligacions legals amb este Portal, a l’assumir els criteris de transparència internacional”.

“El presentem en esta setmana tan convulsa pels últims casos de corrupció que hem conegut i nosaltres insistim en el fet que la transparència no és la solució de tots els problemes però sí un tallafoc per a la corrupció i perquè els ciutadans obliden eixa cultura de la sospita que ens rodeja”, ha indicat.

Manuel Alcaraz ha reconegut “l’esforç de l’Ajuntament i la Diputació de Castelló per avançar en transparència posant en marxa portals amb mecanismes avançats perquè la ciutadania pot accedir a informacions que fins ara eren opaques i estaven en l’ombra”.

Segons el conseller, el nou Portal GVAoberta “és molt avançat informàticament i tracta de respondre a les demandes dels ciutadans abans d’inclús de què pregunten”, pel que anticipa a través de més de 80 entrades la informació més demandada sobre la Generalitat (ampliable de manera gradual al seu sector públic instrumental), amb dades relatives als càrrecs públics, com a agenda, regals rebuts, declaració de béns, activitats, currículum, titulació acadèmica, viatges fora de la Comunitat Valenciana, despeses, etc.

En el disseny s’han prioritzat la fàcil localització de la informació i l’accessibilitat, per la qual cosa s’ha intentat que els ciutadans poden accedir a la majoria d’informacions amb només dos clics de ratolí.

Finalment, Alcaraz ha dit que “continuarem treballant per a obrir el màxim d’informació institucional possible a la ciutadania i millorar el Portal”, que inclou també dades d’informació pressupostària, despeses de publicitat institucional, gasto social, plans urbanístics, comerç exterior de la Comunitat Valenciana i, d’ací a poc temps, tindrà una aplicació per a consultar les llistes d’espera sanitària.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.