Ali Brancal explica els pressupostos amb perspectiva de gènere al funcionariat de l’Ajuntament

pressupostos perspectiva de genere

La vicealcaldessa de Castelló i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha explicat al funcionariat de l’Ajuntament de Castelló com s’elaboren i quin és l’objectiu dels pressupostos amb perspectiva de gènere. Aquests són una proposta del govern municipal que suposa la implicació, el compromís i la voluntat política per reduir les escletxes de gènere i tendir cap a la igualtat real entre sexes orientant els recursos públics per a fer-la efectiva. Es tracta d’un procés que no tracta d’elaborar pressupostos específics per a homes o per a dones, sinó de “mirar d’una altra manera a l’hora d’elaborar els pressupostos i incorporar l’impacte de gènere en els mateixos tenint en compte que les decisions polítiques que realitzem acaben tenint un efecte diferenciador entre dones i homes”, segons ha explicat la regidora Brancal. D’aquest mode, pretén fer evidents els efectes diferenciats que les polítiques de despesa i d’ingrés tenen sobre homes i dones, i per a això “és necessari estudiar i fer públic com la distribució de recursos afecta de forma diferent a tots dos gèneres, oferint diferents oportunitats econòmiques i socials”, ha afegit l’edil.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.