MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Baldoví: “El PSOE pot buscar l’abstenció de la dreta radical i casposa del PP o un camí amb les forces del canvi”

Compromis-Joan-Baldovi-passadissos-Congres_1532256978_27519673_3824x2766El portaveu de Compromís destaca que no s’ha parlat de temes transcendentals com el finançament i reitera que votaran en contra de la investidura de Sánchez

El diputat i portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha reiterat aquesta tarda que els quatre parlamentaris de la formació valenciana votaran demà en contra de la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez. En la roda de premsa posterior a la intervenció de Sánchez, el diputat valencià ha qualificat com a “ previsible i decebedor” el discurs del líder socialista, a qui ha criticat haver-se presentat com a abanderat del diàleg quan avui ha portat al Congrés un acord “tancat” amb Ciutadans al qual Sánchez demana que se sumen altres forces com és el cas de Compromís.

El portaveu de la coalició ha recordat que, com ja van decidir els  òrgans de direcció de Compromís i la  militància dels partits que la integren, el sentit del vot que emetran demà els quatre diputats serà en contra de la investidura de Pedro Sánchez. Entre altres motius, ha destacat Baldoví, perquè el líder del PSOE ha obviat en el seu discurs parlar d’un tema “fonamental” per a Compromís i els valencians com és el finançament autonòmic.

Joan Baldoví ha criticat que Pedro Sánchez hagi portat a la cambra un acord “tancat” amb Ciutadans i li ha retret que així poc diàleg pot haver-hi “si el que es vol és imposar” un pacte. Així, i davant la complicada situació per treure endavant la seva investidura, el líder de Compromís li ha advertit a Pedro Sánchez que el seu acord amb Ciutadans “no sumaels suports necessaris” per convertir-se en president del govern espanyol, amb la qual cosa “té dos camins: o el PSOE busca l’abstenció de la dreta més radical i casposa, que és el PP; o busca un camí amb les forces del canvi“.

Per últim, sobre la insistència de Sánchez en poder escometre totes les reformes anunciades la pròxima setmana, Baldoví ha dit que el líder socialista té raó ja que mentre la investidura aquesta setmana “ha quedat en via morta” com ha reconegut el mateix candidat, la “ pròxima setmana pot començar el canvi, però depèn del PSOE“.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.