BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90
banner-728x90 (1)

Balears i el País Valencià faran front comú per un nou finançament

CDC troba “decebedora” la proposta de govern del PSOE: “Demostra el nivell de sensibilitat
Francina-Armengol-Puig-ISAAC-BUJ_ARAIMA20160208_0173_59
image-318648

La presidenta balear, Francina Armengol, i el president valencià, Ximo Puig, aquest dematí. / ISAAC BUJ
Els governs balear i valencià uniran forces en la defensa dels interessos comuns a Madrid. La presidenta, Francina Armengol, i l’homòleg valencià, Ximo Puig, han signat l’anomenat Acord de Consolat de Mar, una “declaració de col·laboració fraternal” entre ambdues autonomies, “dos pobles que han viscut massa temps d’esquena i que es volen mirar de cara”, en paraules d’Armengol.

L’ Acord consta d’onze punts i inclou el foment del Corredor Mediterrani, d’un turisme competitiu i sostenible, l’oposició a les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània i un compromís per garantir la recepció recíproca dels mitjans de comunicació públics. Aquest acord cristal·litzarà quan les Corts Valencianes donin el vistiplau a la reobertura del desaparegut Canal 9.

El tema estrella de l’Acord, però, és, sens dubte, la lluita per un nou finançament; un assumpte que ja van començar a treballar dijous passat a València els dos governs. Armengol ha destacat que “ens trobam davant una gran oportunitat” per la confluència de dos governs afins a ambdues riberes de la Mediterrània, mentre que Puig ha reclamat al nou govern espanyol, que encara s’ha de constituir, que “deixi d’arraconar-nos”.

Ambdues comunitats crearan una comissió bilateral d’experts que farà un seguiment de l’Acord, i Armengol ha reconegut que, en cas que Madrid enceti el debat sobre el finançament, “al final de les negociacions cadascú defensarà les seves peculiaritats”. Puig, per la seva banda, ha exposat les tesis bàsiques del seu plantejament: “Singularitat entre territoris i igualtat entre ciutadans”.

Puig ha viatjat a la capital balear acompanyat per la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.