MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Benlloch (Castelló) comptarà amb set cellers aquest any

El Péndulo | Redacción.-  Dos nous cellers artesanals són a punt d’obrir les seves instal·lacions a Benlloch. Són els últims exemples d’un model de desenvolupament econòmic rural basat en els productes locals de qualitat que l’Ajuntament impulsa des de fa anys i el millor aparador dels quals és la Mostra de vins i productes de la terra que avui s’ha tancat una nova edició. “D’ací a no res tindrem set cellers al poble, des del punt de vista turístic i etnològic no podem demanar més”, assegura Ángel Ribés, alcalde d’aquest municipi en el qual es produeix el 30% del vi de la província de Castelló.

Ribés es mostra satisfet pels resultats obtinguts i també per la col·laboració per part de la Indicació Geogràfica Protegida de viticultors i cellerers de Castelló per aconseguir objectius comuns. “Hem situat a Benlloch en el mapa vitivinicola, tornem a ser un referent com fa anys i això ha d’ajudar-nos a rellançar i dinamitzar altres sectors de l’economia local”, sentència.

Unas 6.000 personas han visitado la Mostra durante este fin de semana.
image-343386

Un dels reptes que es planteja el consistori a curt termini és crear un circuit turístic a través del que es promocionen les empreses locals. Un projecte molt vinculat al model de celler artesanal, en el qual el productor ven el que ha elaborat però també la seva idea, la forma que té de fer les coses i la qualitat final. “Volem aprofitar aquest impuls i implicar a més comerços, que els visitants puguin anar a veure un celler però després vagin a la tenda, després comprin la ‘delicatesen’ del poble i el que puguem oferir-los, aquest és el nostre futur –remarca Ribés- no tenim grans empreses ni monuments, per això hem de buscar atreure a la gent d’altres formes, amb un producte diferenciat”.

L’alcalde apunta que l’oli que es produeix a la comarca com un producte sobre el qual es volen plantejar nous objectius.

Unes 6.000 persones han visitat la Mostra durant aquest cap de setmana, amenaçat per la pluja. “Resulta complicat mesurar l’impacte econòmic però creiem que ha estat important perquè s’ha dinamitzat tot el comerç local -valora l’alcalde- després del Feslloch és l’actuació més important al municipi”. La campanya ‘pack jubilat’ impulsada per l’Ajuntament per promocionar la Mostra en els municipis propers ha tingut un gran resultat.

Durant la jornada d’ahir, la ‘Fireta del Vi’ ha tornat a ser el punt de trobada al qual s’ha sumat la celebració de la IX Mostra Folklòrica de Benlloch i la representació de l’espectacle ‘Marcel el Marcià, balla, balla’. El Vespa Club Castelló també ha visitat la Mostra, que ha reunit a uns 80 productors artesans de vi, cervesa, formatge, embotits, espècies o torró, compartint espai amb bijuteria, espart, cànem o fusta.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.