728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

BiciCas estrena una nova app que permet retirar bicicletes i adquirir abonaments des del mòbil

El regidor Rafa Simó destaca una millora que també possibilitarà consultar la disponibilitat de bicicletes per bases en temps real

El servei de préstec de bicicletes de Castelló ja disposa de la seua app oficial per a mòbils amb l’objectiu d’aprofundir en la seua agilitat i accessibilitat de cara als usuaris. L’aplicació, que ha sigut presentada aquest matí en la base de la plaça de la Peixateria amb la presència del regidor de Mobilitat, Rafa Simó, permet als usuaris des d’avui mateix donar-se d’alta, adquirir abonaments i retirar bicicletes des del seu mòbil, sense necessitat de tràmits ni targeta. Prestacions anomenades a redundar en la millora d’un servei que en 2015, amb mig milió de préstecs, va registrar les seues millors xifres d’ús i eficiència des que es va engegar en 2008.

El regidor de Mobilitat ha destacat que aquesta app “no solament suposa una millora en el servei sinó que respon al compromís d’aquest Govern municipal de seguir apostant per la bicicleta com a mitjà de transport sostenible”. En aquest sentit, Simó ha recordat que l’Ajuntament de Castelló està treballant en el nou Pla Director de la Bicicleta i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible en els quals es concretaran mesures com la millora de la xarxa de carrils bici.

bicicas 2
image-313967

Entre les principals utilitats de la nova app “Bicicas”, que ja es pot descarregar gratis en Google Play (https://goo.gl/wtmtd3) i App Store (https://goo.gl/75pv2m), es troba la consulta ràpida del mapa de bases de préstec, amb informació en temps real de disponibilitat de bicicletes i geolocalització per a trobar les més properes a la ubicació de l’usuari. A més, l’aplicació servirà per a notificar novetats i incidències relacionades amb el servei de forma directa, millorant la comunicació entre el servei i els usuaris.

Amb els menús disponibles en quatre idiomes (valencià, castellà, anglès i francès), l’app mostra de forma gràfica les estadístiques i l’històric de préstecs i abonaments, així com rutes benvolgudes dels trajectes realitzats, incidències reportades i sancions en cas que es produïsquen. Bicicas ja treballa en pròximes versions per a ampliar les prestacions del servei a través de l’app i també per a donar-li un perfil més social, amb la possibilitat de compartir rutes en xarxes socials, o la gamificació per a incentivar l’ús del servei.

La presentació de l’app de Bicicas, a la qual també va assistir el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, i el gerent de l’empresa concessionària (Maquiver), Benjamín Garcés, arriba després que al febrer de 2015 s’implantara amb èxit el nou panell online, que durant l’últim any ja ha permès als usuaris fer els tràmits i renovacions a través d’internet. L’aplicació ha sigut desenvolupada per PaynoPain, empresa del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, Espaitec, pionera a nivell nacional i internacional en el pagament online.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.