Bronfman inicia demà al Palau les actuacions de grans pianistes amb Sokolov, Matsuev i els valencians Solaun i Galera

El Péndulo | Redacción.- El concertista internacional Yefim Bronfman visita demà dimarts (a les 20:00 hores)) el Palau de la Música de València, per interpretar un recital a la Sala Iturbi en què tocarà un programa que combina el romanticisme alemany de Robert Schumann, amb la coloratura i canvis de ritme de Serguei Prokófiev.

Yefim Bronfman.  (Foto-Dario Acosta).
image-349825

El públic podrà escoltar l’Arabesque i Carnestoltes de Viena de Schumann i les Sonates núm. 8 i núm. 9 de Prokófiev. S’inicia d’esta manera en la temporada de Primavera les actuacions de grans pianistes internacionals amb Grigori Sokolov, Denis Matsuev i els valencians Josu de Solaun i Antonio Galera que tocaran amb l’Orquestra de València.

Nascut a Taixkent i ciutadà americà des de 1989, Yefim Bronfman és un dels pianistes en actiu més reconeguts de l’actualitat. La intensa trajectòria professional de Bronfman li ha dut a tocar amb les orquestres més reconegudes del panorama internacional, com ara les Filharmòniques de Berlín, Viena i Israel, Philharmonia Orquestra, l’Orquestra Nacional de França, Orquestra de París, Staatskapelle de Dresden i la majoria de les principals orquestres americanes. A més, hi ha col·laborat amb els directors més prestigiosos, com ara Daniel Barenboim, Herbert Blomstedt, Charles Dutoit, Valery Gergiev, Zubin Mehta, Kurt Masur, Lorin Maazel, Mariss Jansons, James Levine, Esa-Pekka Salonen, Yuri Temirkanov o David Zinman, entre altres. Posseeix, entre altres distincions, el Premi Avery Fisher, un dels majors honors atorgats als músics americans.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.