Castelló activa la campanya ‘Vine al Parc!’ de dinamització cultural i ambiental del Ribalta

Valencia Noticias | Redacción.- El parc Ribalta acollirà cada últim dissabte de mes tallers de sostenibilitat ambiental i un espectacle cultural dins de la campanya Vine al Parc! Amb la cultura i la sostenibilitat amb la qual s’estrena el Passadís de les Arts, la proposta de l’Ajuntament de Castelló per a recuperar l’andana central del parc Ribalta per a ús social. Les regidores de Cultura, Verònica Ruiz, i de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, han detallat hui la programació per a tots els públics que es desenvoluparà en l’andana central els dissabtes 26 de setembre, 31 d’octubre i 28 de novembre.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha recordat que aquesta iniciativa s’emmarca dins del pla per a recuperar l’esperit del parc Ribalta com a pont de trobada, tal com han reivindicat associacions com a Amics del Parc Ribalta. La programació d’aquests pròxims mesos persegueix “complementar l’activitat d’altres circuits i omplir algunes manques que havíem detectat”. A més, Ruiz ha anunciat que la intenció és dissenyar una programació anual estable a més de traslladar a aquest Passadís de les Arts algunes activitats com la Fira del Llibre Antic.La intención es diseñar una programación anual estable.

Per la seua banda, la responsable de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha recordat que “és un objectiu d’aquest equip de Govern retornar al parc Ribalta la dignitat que havia perdut aquests anys, dotant a aquest espai emblemàtic per a Castelló d’un contingut cultural i mediambiental amb el qual retornar-li la seua importància i promoure l’ús social”.

La programació inclou, per a aquest dissabte 26 de setembre l’actuació de de 5 Trobadorets, un concert per a públic familiar en el qual sonaran un contrabaix, una dolçaina, un llaüt, una guitarra, una guitarra elèctrica i percussió. El 31 d’octubre arribarà un espectacle per a tots els públics titulat Sabates en l’aire, de la companyia La Furtiva, que representa una metàfora circenc sobre l’amor i com superar les incompatibilitats que tenim les persones. Finalment, el dissabte 28 de novembre, la companyia Campi Qui Pugui presentarà l’espectacle sense paraules Manneken’s Piss, una instal·lació còmica i multidisciplinària que s’inspira en la popular font de Brussel·les Manneken Pis. Aquest espectacle s’inclou dins de la Mostra de Teatre Reclam de la Universitat Jaume I.

Quant als tallers ambientals, cadascun dels tres dissabtes el públic infantill podrà participar en una zona de reciclatge titulada Jo recicle, un àrea Dibuixem en verd en la qual podran fer els seus propis cartells sobre sostenibilitat, un activitat de ioga per a famílies que persegueix aprendre a escoltar els sons del parc i la zona Xiquets per la sostenibilitat en la qual xiquets i xiquetes podran deixar la seua petjada en una gran lona, segons ha explicat Raquel Gómez, de la consultoria de sostenibilitat Objectiu Zero, col·laboradora de l’esdeveniment, que també compta amb el patrocini de Bricomart.

PROGRAMACIÓ VINE AL PARC! AMB LA CULTURA I LA SOSTENIBILITAT

26 DE SETEMBRE
16-20h Tallers de sostenibilitat
18-19h 5 Trobadorets. Música participativa per a tots els públics

31 D’OCTUBRE
16-20h Tallers de sostenibilitat
18-19h Sabates en l’aire. Espectacle de circ contemporani

28 DE NOVEMBRE
10-14h Tallers de sostenibilitat
11, 12 i 13h Tres passades de 30′ de Manneken’s Piss, espectacle sense paraules de la companyia Campi Qui Pugui dins de la Mostra de Teatre Reclam.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.