Castelló aposta per territorialitzar les polítiques actives d’ocupació per a generar més oportunitats

Foro Ciudades por el Empleo
image-366506
La regidora Patricia Puerta participa a Sevilla en el Fòrum de Ciutats per l’Ocupació on es debat com millorar l’eficàcia

Castelló ha acudit al XVI Fòrum de Ciutats per l’Ocupació que se celebra a Sevilla on s’ha sumat a l’aposta per “territorialitzar les polítiques actives d’ocupació per a adaptar-se a les singularitats de cada municipi, guanyar en eficàcia i generar així més oportunitats laborals”, segons ha destacat la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta. El fòrum s’ha convocat precisament amb l’objectiu de millorar l’eficàcia de les polítiques d’ocupació i formació que desenvolupen els municipis, a través de la cooperació, la formació i l’intercanvi de bones pràctiques.

Puerta ha explicat que s’han posat sobre la taula propostes com les “d’elaborar una planificació anual dels programes i accions als quals accedeixen els ajuntaments amb l’objectiu de minimitzar la burocràcia, agilitar la tramitació i així afavorir una resolució més ràpida”. Segons la regidora, aquesta mesura podria facilitar la convocatòria de més iniciatives i beneficiar així a la població que es troba en situació de desocupació.

“Encara que les competències en matèria d’ocupació són autonòmiques, els ajuntaments som l’administració més propera a la ciutadania pel que és essencial que les polítiques d’ocupació, inclosa la formació, es puguen adaptar als municipis i sobretot agilitar les tramitacions”, ha apuntat Puerta.

La regidora ha coincidit a Sevilla amb la directora general d’Ocupació i Formació del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), Rocío Briones, i responsables municipals en matèria d’ocupació de les altres dues capitals de la Comunitat Valenciana. “Aquest fòrum ha plasmat la bona sintonia existent entre Castelló, València i Alacant i el Servef per a avançar en una major coordinació i cooperació en un àmbit com el de l’ocupació que és prioritari per a les tres institucions municipals i per a la Generalitat”, ha insistit Patricia Puerta.

El Fòrum de Ciutats per l’Ocupació s’ha centrat en la seua sessió d’avui divendres en la captació de fons europeus “com una oportunitat de finançament per a entitats locals”, segons la responsable d’Impuls de l’Activitat Econòmica en l’Ajuntament de Castelló. La trobada s’ha tancat amb l’exposició de bones pràctiques per part dels representants de les diferents institucions que s’han donat cita i l’evolució d’aquestes iniciatives.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.