MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Castelló arreplega 788.000 quilos de residus en els quatre primers dies de Magdalena

El regidor Rafa Simó agraeix el treball del dispositiu especial de neteja, integrat per 107 persones, i la col·laboració ciutadana

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha fet balanç hui de la recollida de residus sòlids urbans i de la recollida selectiva durant els primers quatre dies de Magdalena. En total, segons ha explicat el regidor, “s’han arreplegat 788 tones, una xifra alguna cosa superior a la de l’any passat, i s’ha notat un lleuger increment de la recollida selectiva”. Simó ha agraït el treball realitzat per l’equip de neteja, integrat per un total de 107 persones, i ha animat als castellonencs “a mostrar que les festes no són incompatibles amb el civisme perquè la ciutat es mantinga el més neta possible”.

Les dades de recollida, per tipus, ascendeixen a 705.900 quilos de residus sòlids urbans; 41.300 de neteja viària; 16.800 quilos de paper i cartó; 14.300 quilos de vidre i 9.800 d’envasos. Simó ha explicat que el principal increment s’ha registrat en la recollida de residus sòlids urbans, que ha augmentat un 3,4% respecte a 2015, en passar dels 682.000 quilos de l’any passat en el mateix període (de dissabte a dimarts) als 705.900 d’aquesta edició de la Magdalena.

El tinent d’alcaldia d’Ordenació del Territori ha explicat que “durant les festes de la Magdalena s’ha reforçat amb 103 unitats addicionals la dotació de contenidors existents en la ciutat mitjançant la col·locació d’unitats addicionals en aquells punts on s’instal·len fondes, carpes, celebració de paelles, etcètera”.

El dispositiu especial de neteja de Magdalena inclou un servei de matí i un altre de nit “per a mantenir el més neta possible la ciutat malgrat l’increment de punts on s’organitzen fondes o altres activitats festives”, segons ha explicat l’edil. En aquest sentit, Simó ha detallat que les tasques matinals inclouen fregat de paviments, neteja d’embornals, neteja i recollida de zones d’oci, escombratge motoritzat, neteja de taques i baldeig a alta pressió i escombratge mecànic. A les nits, les tasques del dispositiu especial de neteja inclouen barri manual, baldeig manual, neteja i recollida en zones de fondes, carpes, etcètera, i la recollida de residus sòlids urbans.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.