Castelló comptarà amb una llançadora d’ocupació per a afavorir la inserció laboral de joves

Lanzadera presentación
image-368421
La regidora Patricia Puerta destaca que servirà per a ajudar a 25 joves a reforçar les seues competències i millorar la seua ocupabilitat

L’Ajuntament de Castelló, Fundació Telefònica i Fundació Santa María la Real impulsaran al juny una Llançadora d’Ocupació en la ciutat en una iniciativa que compta amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de la Comunitat Valenciana i el cofinançament del Fons Social Europeu. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Castelló, Patrícia Porta, ha participat avui a Alacant en la presentació d’aquesta iniciativa.

 

“A partir de juny Castelló comptarà amb un nou servei per a ajudar a joves menors de 35 anys a cercar ocupació amb una formació que es desenvoluparà durant sis mesos”, ha destacat l’edil. Puerta ha subratllat també que “per al Govern municipal és clau contribuir a millorar les oportunitats laborals i, especialment, dels qui més dificultats tenen per a trobar ocupació”. Cal destacar que la Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica ha aprovat un Pla Estratègic d’Ocupació, el primer amb el qual explica la ciutat de Castelló, que conté 56 accions dividides en set eixos d’actuació. A més l’Ajuntament ha incrementat enguany un 105% la partida destinada a ocupació.

 

La llançadora d’ocupació de Castelló servirà per a ajudar a 25 joves aturats (amb edats compreses entre els 18 i els 34 anys) a entrenar una nova cerca de treball en equip. Comptaran amb l’ajuda d’un orientador professional, que els facilitarà noves eines de cerca i els guiarà per a reforçar les seues habilitats professionals, millorar la seua *empleabilidad i comptar amb noves possibilitats d’inserció soci-laboral. “Aquesta llançadora se situarà en *Tetuán XIV, on l’Ajuntament compta amb el Centre Municipal de Formació d’Ocupació”, ha explicat Porta.

 

Els destinaris

No se cerca un perfil formatiu concret, sinó que podran participar joves amb estudis bàsics; que procedisquen de Formació Professional o Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita experiència en un sector laboral determinat; sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries diverses, d’àrees laborals diferents, amb o sense experiència; o amb especials dificultats d’accés al mercat laboral.

“Cada llançadora estarà integrada per un equip molt heterogeni, amb la idea de bandejar la competència directa, i fomentar la cultura col·laborativa. Cerquem perfils diferents, que es complementen, que s’ajuden uns a uns altres a cercar treball, amb noves tècniques, amb noves eines”, explica el director del programa Llançadores d’Ocupació, Álvaro Retortillo Osuna.

Què faran en la llançadora?

Les 25 persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits per l’Ajuntament. Duran a terme sessions decoaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.

 

Termini d’inscripció

Les persones interessades a participar disposen fins al 10 de juny per a inscriure’s en el programa, tant en format on-line, a través de la web de llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) i en format presencial, sol·licitant el formulari en les dependències de l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament, situades en el carrer Enmig, 82, 1ª planta; en horari de 9 a 14 hores. Així mateix, podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 964 355 482.

 

Bons resultats

Aquesta llançadora està inclosa en les 145 que Fundació Telefònica i Fundació Santa María la Real engegaran enguany per tot el país, per al que s’explica també amb la col·laboració i cofinançament del Fons Social Europeu. “L’experiència de les llançadores desenvolupades durant 2014 i 2015 i el recorregut realitzat han demostrat que aquest projecte contribueix de manera significativa a millorar les oportunitats reals dels joves l’accés al món laboral”, ha explicat el Director de Coordinació Territorial de Fundació Telefònica, Joan Cruz.

“Apostem per aquest projecte, pel seu creixement i perquè siguen cada vegada més les i els joves que tinguen oportunitat de tenir una ocupació, recolzant el seu projecte de vida i el seu desenvolupament personal i professional”, ha agregat.

 

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.