Castelló duplica les ajudes per a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació i higiene

banc d' class=
image-383345
L’alcaldessa, Amparo Marco, afirma que s’han superat els 745.000 euros en prestacions enfront dels 384.800 de fa un any

Més expedients resolts i més ajudes concedides. L’agilitat que ha imprès l’Ajuntament de Castelló a la resolució de les ajudes d’emergència social s’està traduint en un augment de les prestacions econòmiques resoltes en els cinc primers mesos de l’any. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, han explicat que “s’han duplicat els diners concedits en les ajudes per a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i menjadors escolars dels cinc primers mesos de l’any”, unes ajudes que “es destinen a les famílies que pitjor ho estan passant”.

Marco ha subratllat que entre l’1 de gener de 2016 i el 24 de maig de 2015, data fins a la qual es tenen dades, “l’Ajuntament de Castelló ha concedit ajudes d’emergència social per a necessitats bàsiques per import de 745.790,97 euros enfront dels 384.800,78 euros concedits en el mateix període de l’any anterior”. La primera edil ha matisat que aquest increment de les prestacions concedides “no es deu tant al fet que hi haja un augment de les peticions sinó al fet que s’ha agilitat la resolució d’aquest tipus d’expedients”.

Som la institució més propera a la ciutadania i, per açò, des de la Regidoria de Benestar Social hem donat un gir a la política per a dirigir tots els nostres esforços i recursos, a frenar les situacions d’exclusió social, actuar contra les desigualtats i atendre les necessitats dels quals no poden esperar”, ha defensat l’alcaldessa. “Amb una tramitació més eficient d’aquestes prestacions i una major dotació pressupostària, vam demostrar que per al Govern les persones són el primer”, ha insistit.

A més de l’increment en les ajudes per a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, el regidor José Luis López també ha afirmat que s’ha augmentat la quantia de les considerades com a extraordinàries, que engloba les concedides per escoles infantils, gas, electrodomèstics, etcètera. Així, s’ha passat dels 18.341,28 euros concedits entre gener i maig de 2015 als 30.161,31 del mateix període de 2016.

Les ajudes d’emergència social de l’Ajuntament de Castelló inclouen tres àmbits: les prestacions per ús d’habitatge (lloguers i subministraments bàsics, electricitat, gas i/o aigua potable), que fins a maig s’han concedit 398.822,85 euros enfront dels 243.670 de l’any anterior; les extraordinàries (escoles infantils, ulleres, electrodomèstics…), amb 30.161,31 euros enfront dels 18.341,28 de 2015 i les de necessitats bàsiques (alimentació i higiene i menjadors escolars), amb 745.790,7 euros concedits fins a major enfront dels 384.800 del mateix període en 2015.

Finalment, cal destacar que, en aquesta línia, l’Ajuntament de Castelló i l’Associació Banc d’Aliments de Castelló han signat recentment el conveni anual pel qual el consistori assumeix el lloguer i manteniment del nou local en el qual s’emplaça aquesta entitat. Aquest conveni suposa un augment de la col·laboració de l’Ajuntament amb el Banc d’Aliments, una entitat que atén a les famílies que més ho necessiten no solament a Castelló sinó també en la resta de la província, tal com ha destacat Amparo Marco.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.