Castelló elabora un protocol d’actuació en casos de maltractament a gent gran

160615 respecte drets gent grand (1)
image-388959
La regidora Mary Carmen Ribera explica que aquest protocol es planteja com una eina que facilite estratègies d’intervenció

Castelló s’ha sumat a la celebració, avui 15 de juny, del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa amb la redacciód’un protocol d’actuació en supòsits de maltractament a persones majors. La regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que el document, encara pendent d’aprovació, es fa ressò “d’un fet innegable, que els maltractaments a les persones majors existeixen. I també del fet que és un tema tabú”.

L’Ajuntament de Castelló també ha col·locat una pancarta en la plaça Santa Clara en la qual recorda la commemoració d’aquest dia en el qual es pretén cridar l’atenció sobre la cura i respecte a les persones majors. “El document, que encara està en fase d’esborrany, identifica set tipologies de maltractament: físic, psicològic, abús sexual, maltractament econòmic o financer, negligència, abandó i maltractament institucional”, ha detallat l’edil.

Amb aquesta iniciativa, ha explicat Mary Carmen Ribera, “Castelló pretén fer la seua aportació cap a l’existència d’un problema com el del maltractament a la gent gran i reivindicar el dret a un envelliment digne i respectuós”. En aquesta línia també s’emmarca el programa Castelló, ciutat amigable amb la gent gran amb el qual se cerca atendre a la gent gran des d’una perspectiva global que abaste diferents àmbits de la ciutat.

Ribera ha insistit que “aquest protocol es planteja com una eina que possibilite el coneixement de les dimensions d’aquest problema i facilite estratègies bàsiques d’intervenció de caràcter preventiu i de protecció”. En aquest sentit, el protocol identifica alguns senyals d’alerta com la por a determinat cuidador o familiar, mostrant-se canvis d’actitud davant la seua presència; negativa del cuidador a deixar sola a la persona major, canvis bruscs de conducta, etcètera, i unes altres assenyales específiques vinculades als diferents tipus de maltractament que s’han identificat.

La regidora de Gent gran ha afegit que també s’oferirà informació específica al col·lectiu de persones majors, “que ha de conèixer els seus drets així com els recursos disponibles per a afrontar aquesta situació”. En la redacció del protocol, liderada per l’Oficina de Gent Gran, han participat la Regidoria de Benestar Social, l’agència AMICS, la Policia Local, el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO), la Universitat Jaume I i Fiscalia.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.