MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Castelló engega la Llançadora d’Ocupació després de seleccionar als 25 participants

llançadora d' class=
image-391466
La regidora Patrícia Porta destaca que aquest servei permetrà incrementar les opcions d’ocupabilitat i incorpora eines com la intel·ligència emocional

25 persones aturades han començat a entrenar una nova cerca de treball en la Llançadora d’Ocupació de Castelló, impulsada per l’Ajuntament, la Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, amb el cofinançament del Fons Social Europeu. L’equip d’aquesta nova llançadora està constituït per 25 persones aturades (14 dones i 11 homes). La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat que aquesta llançadora “permetrà millorar les competències dels participants i incrementar les seues possibilitats d’ocupabilitat”.

Les 25 persones seleccionades tenen diversos perfils formatius (Sense estudis, ESO, Cicles Formatius Mitjans i Superiors, estudis universitaris). A més, hi ha participants que acumulen diversos anys en atur o que tenen especials dificultats d’accés al mercat per determinades casuístiques. Hi ha qui acaba de finalitzar els seus estudis i cerca el seu primer treball; i qui acumula més trajectòria laboral en diferents sectors, com a serveis, administració, hostaleria, comerç, producció o informàtica, entre uns altres.

Marta Ledesma és la tècnica de la Fundació Santa María la Real que gestionarà la llançadora de Castelló durant els pròxims cinc mesos. Explica que és un grup heterogeni, amb experiències molt diverses, la labor de les quals ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, emprendre una cerca de treball més proactiva i coordinada, per a comptar amb noves oportunitats laborals.

“Els participants arriben amb ganes d’aprendre moltes coses, sobretot temes d’habilitats socials i tècniques per a millorar les seues entrevistes de treball, per a optar a una ocupació”, detalla Ledesma, qui especifica que també els ha cridat l’atenció les activitats de coaching i intel·ligència emocional “perquè és un servei que rares vegades s’ofereix en la cerca de treball”.

Què faran en la Llançadora?

Durant els pròxims cinc mesos, es reuniran diversos dies a la setmana en les dependències cedides per l’Ajuntament. Duran a terme diverses activitats per a millorar la seua ocupabilitat: sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.

Bons resultats

Aquesta Llançadora està inclosa en les 145 que Fundació Telefònica i Fundació Santa María la Real engegaran enguany per tot el país, per al que compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

El director de Coordinació Territorial de Fundació Telefònica, Joan Cruz, ha destacat la importància de la cooperació públic-privada per a generar un escenari de co-responsabilitat dels diferents agents socials en el procés de transformació social. “Les llançadores són un exemple d’articulació de diferents institucions amb l’objectiu comú de promoure oportunitats reals d’inserció laboral. Des de Fundació Telefònica defensem aquest principi i apostem per les llançadores com un projecte il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seua aposta per entendre el treball col·lectiu i solidari”, ha assegurat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.