Castelló es germanarà amb un campament de refugiats sahrauís

reunión con SMARA
image-363741

Amparo Marco s’ha reunit amb les representants de SMARA per a fer patent el compromís de l’ajuntament amb la seua labor

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit amb Pura Rodríguez, presidenta de SMARA , Associació d’Ajuda i Solidaritat amb el Poble Sahrauí, per a conèixer de primera mà les necessitats d’aquest col·lectiu i transmetre-li l’agraïment de tot l’ajuntament per la labor que realitzen per a millorar la qualitat de vida dels refugiats en els campaments del Sahara.

Amparo Marco ha sol·licitat a les representants de SMARA que inicien els tràmits per a germanar la ciutat de Castelló amb un dels campaments sahrauís on treballe l’associació castellonenca i també les ha transmès el seu compromís per a garantir la continuïtat del projecte ‘Vacances en Pau’, un programa d’Acolliment Familiar Temporal que fa possible la visita de xiquets estrangers a municipis de la Comunitat Valenciana i, en concret, a la capital de la Plana.

Marco ha destacat la importància d’iniciatives com aquest programa, que permet als xiquets viure una experiència molt gratificant, coneixent llocs i persones noves, i ha volgut agrair a les famílies d’acolliment “la labor desinteressada que realitzen per millorar la qualitat de vida aquests xicotets”.

L’associació SMARA acull tots els anys a xiquets procedents de campaments de refugiats amb l’objectiu de mostrar-los com és la vida en altres ciutats i altres països tan diferents als quals ells coneixen. SMARA s’emmarca dins de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV) i té com a objectius fonamentals la sensibilització de la població i la creació de projectes de cooperació al desenvolupament procedents de campaments de refugiats, projectes d’ajuda d’emergència i projectes de formació als treballadors dirigits a la zona del Sahara.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.