728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Castelló exigeix el rescat de l’AP-7 “sense pròrroga possible” després de l’extinció de la concessió en 2019

plenari 31 03 2016 04
image-348690
El ple rebutja l’acord entre UE i Turquia en matèria de refugiats i proposa activar el protocol d’actuació per a afectats pel *TDAH

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat avui la declaració institucional impulsada pels grups municipals del PSPV, Compromís i Castelló en Moviment, els tres partits signataris del Pacte del Grau, per la qual Castelló se suma a la reivindicació de les federacions i associacions que formen la Confederació d’Associacions Veïnals de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA) i demana al Govern espanyol que “garantisca el rescat general de la concessió de l’AP-7 en la data prevista per a la seua extinció (2019), sense pròrroga possible, de manera que es corregisca la discriminació negativa, que pateixen les comunicacions en el nostre territori”.

A més, el ple municipal insta al Govern central a rescatar aquells trams de l’AP-7 la liberalització dels quals és una necessitat immediata donada l’elevada intensitat de trànsit i l’alta sinistralitat de les carreteres nacionals que discorren paral·leles a aquesta autopista per les comarques de Castelló o que travessen poblacions on no s’ha realitzat el desdoblament de la carretera nacional, “de manera que es puguen reduir les xifres de sinistralitat i alarmant mortalitat d’aquestes vies”, defensa la declaració institucional.

Els trams Tarragona-València i València-Alacant, la concessió dels quals correspon a Abertis (abans AUMAR), tenen com a data final prevista de la concessió el 31/12/2019, i el govern ja ha anunciat, no confirmat, que no preveu renovar-la. Amb l’aprovació de la declaració institucional, el ple de l’Ajuntament de Castelló exigeix la necessitat de garantir el rescat efectiu de l’autopista AP7 en 2019.

Rebuig a l’acord entre UE i Turquia en matèria de refugiats

D’altra banda, els grups polítics signants del Pacte del Grau també han presentat en el ple una declaració institucional, aprovada per unanimitat, mitjançant la qual insten al Govern central a “actuar conforme a la voluntat emanada de les urnes i que té el seu reflex en l’actual Parlament, on de forma majoritària s’ha mostrat un clar rebuig a l’acord signat entre la Unió Europea i Turquia en matèria de refugiats”.

A més, els tres grups insten al Consell de la Unió Europea a “complir i fer complir totes les lleis pròpies, tots els tractats i compromisos internacionals en matèria de Drets Humans, dret d’asil i protecció internacional, i especialment la Declaració Universal de Drets Humans, l’Estatut del Refugiat de la Convenció de Ginebra, el Conveni Europeu de Drets Humans o la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea”.

Cal recordar que Castelló, per acord plenari, va decidir convertir-se en ciutat refugi, disposada a obrir els braços a persones refugiades per a acollir a algunes famílies en el marc de l’acordat en un primer moment per la Unió Europea.
Protocol d’atenció a afectats per TDAH

Una altra de les mesures aprovades per unanimitat en el ple d’avui ha sigut una altra declaració institucional mitjançant la qual el Consistori insta a la Generalitat Valenciana “a prendre en consideració el protocol d’atenció a la diversitat educativa elaborat per les associacions de pares d’afectats pel Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat”. Aquestes associacions estan impulsant la redacció d’un protocol d’actuació que es coordine amb les conselleries de Sanitat i Educació, en el qual es regule la detecció i intervenció en primera instància del TDAH, amb instruccions d’obligat compliment per al professorat, ja que aquest protocol respon a les necessitats de famílies, centres escolars i alumnat amb TDAH.
Finalment, el Ple ha aprovat “continuar amb les actuacions que està realitzant el Patronat Municipal de Turisme per a impulsar el Pla Estratègic de Turisme, a través de l’Assemblea General, en la qual estan representats el sector turístic i la Universitat Jaume I”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.