728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Castelló llança una campanya anual per a celebrar els dies ambientals i fomentar la conscienciació

celebrem amb la natura
image-323812
Una ruta cicloturística per a públic familiar per la Marjaleria serveix per a celebrar el Dia Mundial dels Aiguamolls al febrer

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat la campanya ‘Celebrem amb la natura’ amb la qual pretén conscienciar sobre els valors naturals. Per a açò, s’han seleccionat 21 dies mediambientals del calendari natural per a “organitzar activitats dirigides a tots els públics que ens permeten visibilitzar aquests dies mediambientals i així contribuir a una major difusió i conscienciació entre la població”, segons ha explicat la regidora Sara Usó.

Cada mes s’han seleccionat un o dos dies mediambientals sobre els quals es programaran activitats amb caràcter didàctic i divulgatiu. El llistat inclou la celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls, al febrer; de l’Eficiència Energètica i el de l’Aigua, al març; de la Terra i el de la conscienciació del problema del soroll, a l’abril; de les Aus Migratòries i el dels Parcs Naturals, al maig; el Dia Mundial del Medi ambient i el de la Lluita contra Desertització i la Sequera, al juny; el del dia lliure de bosses de plàstic i de la conservació del sol, al juliol; el de la qualitat de l’aire, a l’agost; el de la preservació de la capa d’ozó i el marítim al setembre. Per al mes d’octubre es commemoraran el Dia Mundial de l’Hàbitat i el de les Aus; al novembre el de les mascotes i el de la prevenció de residus i, finalment, al desembre se celebrarà el dia internacional del voluntariat i el de les muntanyes.

La commemoració del Dia Mundial dels Aiguamolls dins de la campanya Celebrem amb la natura se celebra amb una ruta cicloturística en família per la Marjaleria que, a través d’un recorregut amb bici de 21 quilòmetres, permetrà conèixer els valors naturals d’aquesta zona aquest pròxim dissabte, 20 de febrer. Aquesta ruta, guiada per l’empresa de senderisme interpretatiu Itinerantur, partirà des de l’Auditori fins al parc de la Pineda recorrent la zona d’horts de la Marjaleria. Després continuarà pel parc litoral de la Pineda fins a arribar al Quadre de Santiago i, d’ací, al Vaig moldre la Font. “Aquesta ruta, dirigida per a públic a partir de 7 anys, creua canals i sèquies, pansa per ermites com la de Sant Francesc de la Font o Sant Roc de la Donació, pel parc del Meridià, per la qual cosa a més dels aspectes ambientals també es difonen els valors culturals de la Marjaleria”, ha apuntat la regidora Sara Usó.

Totes les persones interessades a participar en aquesta activitat gratuïta programada aquest dissabte 20 de febrer poden enviar un correu a inscripcionsmediambient@castello.es ja que les places estan limitades a 30 persones. La durada aproximada és de quatre hores i el punt de trobada s’ha fixat a les 10.00 en el parc de l’Auditori. Dos guies-intèrprets acompanyaran als participants per a descobrir-los les particularitats naturals i culturals del recorregut.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.