Castelló lliura certificats de professionalitat a 19 persones aturades amb discapacitat o en risc d’exclusió

160530 entrega diplomas
image-380393
L’alcaldessa, Amparo Marco, insisteix que la formació “és una via clau per a l’ocupabilitat i la inserció laboral”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, han lliurat avui els diplomes als 10 alumnes en risc d’exclusió social que han completat el curs de Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials amb 220 hores de formació i a altres 9 alumnes amb diversitat funcional que han superat el curs d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria amb un total de 340 hores de formació. A més, també s’han lliurat diplomes a les empreses que han acollit en pràctiques a l’alumnat i als tutors.

Marco ha destacat que aquests cursos suposen obtenir un certificat de professionalitat “com a via la per a l’ocupabilitat i la inserció laboral”, ha donat l’enhorabona a l’alumnat per superar amb èxit el període de formació i ha agraït a les empreses per ajudar-los a demostrar la seua formació i capacitació. L’alcaldessa ha recordat que “l’ocupació és la gran prioritat del Govern municipal de Castelló” i que “un dels objectius és oferir noves oportunitats als qui necessiten la màxima ajuda i col·laboració per a trobar treball”.

A més de la formació pràctica, els dos cursos també han servit per a formar a l’alumnat en inserció laboral, cerca d’ocupació, sensibilització mediambiental, en igualtat de gènere i en prevenció de riscos laborals. Per a la realització dels cursos, l’Ajuntament de Castelló va signar sengles convenis amb la UTE Sanejament Urbà-FCC Fobesa i amb la UTE Jardins de Castelló per a acollir als alumnes en pràctiques.

L’alcaldessa ha subratllat, a més, que els períodes de formació s’han seguit en “dos àmbits, la neteja en via pública i el manteniment de jardins, claus en la gestió municipal perquè es tracta d’actuacions dirigides a millorar el benestar de la ciutadania i són indicadors de la qualitat de vida urbana”. Així, ha recordat que el pressupost de neteja viària s’ha incrementat un 14% de 2015 a 2016, aconseguint els 9,3 milions d’euros mentre que el de jardins s’ha situat en 6,60 milions d’euros, un 11,3% més que fa un any.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.