Castelló posa en marxa un nou portal que permet conèixer tots els detalls del pressupost municipal a la ciutadania

La web http://onvanelsmeusimpostos.castello.es/ permet visualitzar els diners què ingressa l’Ajuntament i com els gasta

L’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una nova eina dins del Portal de Transparència per a donar a conèixer a tota la ciutadania tots els detalls dels pressupostos municipals de forma una visual, senzilla i transparent. La pàgina http://onvanelsmeusimpostos.castello.es/, és una eina que permet visualitzar com es distribueixen els pressupostos municipals, d’on procedeixen els ingressos, quins són les polítiques de despesa i a què es destina cada euro de la corporació.

160202 web presupuestos (1)
image-314599

En aquesta web, elaborada en col·laboració amb la Fundación Civio, els castellonencs poden consultar la informació pressupostària dels anys 2013 a 2016, incloent així els últims pressupostos municipals aprovats. Aquesta iniciativa mostra la realitat dels ingressos i despeses tant en la fase de planificació pressupostària com en la d’execució. La informació és fàcilment comprensible tant per a persones sense coneixements pressupostaris previs com para els qui desitgen aprofundir més en què es gasta i com es gasta amb solament un parell de clics. Per a simplificar més el procés, un cercador permet també trobar partides de despesa concretes fins i tot sense saber prèviament a quin programa pertanyen.

El vicealcalde i responsable de Modernització i Transparència, Enric Nomdedéu, i el tinent d’alcalde responsable de l’àrea de Gestió Econòmica, Antonio Lorenzo, han presentat avui aquest portal que “suposa un canvi fonamental en la forma en la qual s’oferia fins ara la informació a la ciutadania” tal com ha explicat Nomdedéu. El vicealcalde ha afegit que aquesta eina serà presentada demà en una reunió de modernització convocada per la Generalitat dins de la denominada Xarxa 50.000 “com una bona pràctica en matèria de transparència econòmica” i ha mostrat la seua satisfacció perquè amb aquesta iniciativa “Castelló es posa a l’avantguarda de la transparència”.

Per la seua banda, Antonio Lorenzo, ha explicat que aquest nou portal suposa “un salt qualitatiu molt important per a la gestió pública municipal d’aquest ajuntament i per a la transferència d’informació en qualitat a la ciutadania però també per als procediments de treball interns de l’ajuntament perquè a partir d’avui aquests processos aniran evolucionant per a aconseguir una major transparència i una major eficàcia”.
Finalment, Nomdedéu i Lorenzo han agraït la labor realitzada pels funcionaris dels diferents departaments que s’han vist implicats en aquest projecte, ja que “gràcies al seu treball l’impuls polític que es dóna des del Govern es tradueix en polítiques públiques que beneficien a la ciutadania”.

Cal afegir que l’Ajuntament de Castelló se suma a així a altres governs locals i autonòmics als quals Civio ja ha donat suport tècnic per a aplicar un enfocament cívic a les seues accions de transparència i govern obert com els governs autonòmics del País Basc i Aragó, i els governs locals de Torrelodones, Móstoles i Rubí.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.