Castelló presenta una moció en la qual es compromet a vetlar per la igualtat de gènere

Ajuntament de Castelló
image-328235
El Consistori desenvoluparà programes i accions per a la consecució d’una societat igualitària i sense discriminacions

Els grups polítics amb representació en l’Ajuntament de Castelló presentaran en el ple del pròxim dijous 25 de febrer una moció conjunta mitjançant la qual el Consistori castellonenc adquirirà una sèrie de compromisos pel que fa a la celebració del 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

Així, l’Ajuntament de Castelló es compromet a oferir formació en igualtat d’oportunitats de dones i homes i prevenció de violència al personal municipal per a incorporar la perspectiva de gènere en la gestió municipal, així com promoure l’elaboració dels pressupostos municipals amb perspectiva de gènere. També impulsarà el Pla d’Igualtat del personal municipal i realitzarà seguiment d’indicadors, avaluarà i farà públic el nivell de consecució dels objectius del mateix.

Un altre dels acords aconseguits ha sigut el d’incloure criteris socials d’igualtat en els convenis, acords, i contractes que subscriu l’Ajuntament de Castelló amb entitats prestadores de serveis. L’Ajuntament crearà també un Observatori de Gènere per a vetlar per un ús no sexista del llenguatge i de la imatge i sensibilitzarà als mitjans de comunicació locals per a reflexionar sobre la utilització no sexista del llenguatge i la imatge i integrar la perspectiva de gènere en el tractament de les informacions.

D’altra banda, el Consistori habilitarà un espai en la web municipal dedicat a la igualtat d’oportunitats de dones i homes, dinamitzarà la pàgina de facebook perquè oferisca informació rellevant en matèria d’igualtat de manera que permeta accedir a un públic més jove. A més, la web municipal també disposarà d’un espai per a canalitzar les denúncies de la ciutadania, que es faran arribar als organismes competents si es detecta publicitat sexista o estereotipada en els mitjans de comunicació locals o es reben denúncies de particulars o associacions.

Finalment, l’Ajuntament de Castelló vetlarà per l’ús d’una imatge igualitària d’homes i dones en les publicacions municipals, díptics, web municipal i informacions dels diferents departaments del Consistori.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.