Castelló presentarà un projecte d’integració d’immigrants i refugiats a una convocatòria europea

160225 toma posesión Mari Carmen Ribera (7)
image-330987
El regidor d’Ordenació del Territori anuncia per a 2017 la redacció del nou PGOU i garanteix la participació ciutadana

El Govern municipal de Castelló ha anunciat hui que concorrerà a la convocatòria europea Iniciativa d’Accions Urbanes Innovadores (UIA per les seues sigles en anglès) amb un projecte relacionat amb la integració d’immigrants i refugiats i la pobresa urbana, amb especial atenció als barris desfavorits de la nostra ciutat, tal com ha explicat el regidor de Benestar Social, José Luis López, durant la sessió plenària corresponent al mes de febrer.

Aquesta iniciativa compta amb un pressupost total de fons FEDER de 372 milions d’euros per al conjunt de la Unió Europea, encara que per a aquesta primera convocatòria, s’ha assignat 80 milions d’euros. La Comissió, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, ha marcat com a projectes prioritaris aquells que es basen en la pobresa urbana, la integració de migrants i refugiats, la transició energètica i ocupació i competències de l’economia local.

López ha anunciat la participació de l’Ajuntament de Castelló en aquest projecte d’àmbit europeu arran de la moció presentada per Ciudadanos i que s’ha aprovat per a sol·licitar la participació de Castelló en aquest programa. El regidor de Benestar Social s’ha compromès a donar a conèixer el projecte una vegada que estiga conclosa la seua redacció per a presentar-ho a la convocatòria europea, el termini de la qual conclou el 31 de març.

Aquest és el segon projecte europeu al que concorrerà Castelló després de la sol·licitud d’ajudes presentada a meitat d’aquest mateix mes per a desenvolupar una estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) amb fons europeus que ascendeix a 20 milions d’euros cofinançats al 50% entre la Unió Europea i l’Ajuntament. Aquesta estratègia permetrà desenvolupar accions encaminades a promoure la reducció d’emissions de CO2, afavorir l’eficiència energètica, consolidar la ciutat ja construïda, la rehabilitació d’espais urbans degradats, també la diversificació del teixit productiu, avançar en una administració electrònica i models de transport alternatius al motoritzat.

El ple també ha aprovat una moció de tots els grups respecte a la celebració del 8 de març com a Dia Internacional de la Dona per la qual l’Ajuntament de Castelló es compromet a impulsar tot un seguit de mesures per a promoure la igualtat d’oportunitats de dones i homes i la prevenció de la violència masclista.

PGOU en 2017

També ha tirat endavant una esmena a la totalitat presentada per l’equip de Govern a una moció prèvia del PP. Aquesta esmena proposa impulsar amb la màxima celeritat possible l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana realista i fonamentat sobre les possibilitats d’inversió del municipi a més d’obrir un procés de participació pública al voltant del Pla General per a propiciar la transparència i fomentar el debat ciutadà, utilitzant per a açò els mitjans i recursos que permeten la major accessibilitat i interactivitat: exposicions públiques, assemblees obertes a la ciutadania i divulgació en la web municipal.

Durant el debat, el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha explicat que el calendari que maneja el seu departament és que el PGOU estarà redactat en 2017. Simó ha enumerat els documents en els quals ja s’està treballant com el catàleg paisatgístic, el pla acústic i el pla de mobilitat urbana, que ja s’ha portat al fòrum de mobilitat.

 

El ple també ha donat llum verda a una moció conjunta dels grups Popular, Socialista i Compromís per a incloure les competències de medi ambient en el Consell Municipal d’Agricultura i una altra moció conjunta de quatre dels cinc grups polítics de l’Ajuntament (Compromís, Socialista, Popular i Ciutadans) de compromisos contra la corrupció que també ha recolzat Castelló en Moviment.

 

Nova regidora

 

La sessió ha començat amb la presa de possessió de Mari Carmen Ribera, que assumeix les àrees de Gent Gran, Salut Pública i Consum, com a regidora pel Grup Municipal Socialista en substitució de Carmen Oliver. I s’ha tancat amb la intervenció de la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, contestant a un prec del PP sobre el Pla Estratègic de Turisme.

 

Puerta ha desmuntat les “falsedats” dels populars en aspectes com l’accés a l’expedient, que van poder consultar fins a en dues ocasions, i els ha recordat que va ser un alcalde del PP qui va contractar a aquesta empresa a Benicàssim per al seu pla d’excel·lència, contracte que es va prorrogar amb un alcalde independent recolzat pel PP en el Govern i que va concloure amb un alcalde socialista. També ha enumerat algun dels municipis amb els quals ha treballat aquesta empresa com Cullera, Vilafamés, Oriola, Morarira, tots amb governs del PP.

A més, l’edil ha anunciat que l’empresa ja ha reintegrat l’import de 17.000 euros abonats i ha recordat al PP que l’actuació de l’actual Govern municipal ha sigut “molt diferent del que va passar en 2009 amb el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic, quan es va denunciar que era un plagi, no solament del d’altres comunitats, sinó de fins i tot d’un del Govern de Veneçuela”. En aquell moment i amb un govern del PP “ni es va retirar el Pla ni es van retornar els diners”, ha tancat la regidora Patricia Puerta.

 

 

Castellón, 25 de febrero de 2016

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.