Ciutadans aconseguix que es forme els alumnes en tècniques de reanimació

FOTO María Dolores JiménezLa regidor de Ciutadans (Cs) María Dolores Jiménez presenta una moció, aprovada per unanimitat, perquè s’impartisquen tècniques de reanimació en els col·legis

València,  El grup municipal Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha presentat hui una moció en la Comissió de Desenrotllament Humà en què s’ha instat que s’impulse un programa en els Centres Educatius perquè els alumnes aprenguen tècniques de primers auxilis i reanimació. La iniciativa ha sigut aprovada per unanimitat.

La regidora de Ciutadans, María Dolores Jiménez, ha explicat que la proposta arreplega que els menors d’entre 12 i 18 anys, reben una sèrie d’ensenyances, a través de sessions impartides per instructors acreditats, principalment provinents del Servici d’Emergències, amb l’objectiu d’adquirir els coneixements necessaris per a poder actuar davant de situaci “en les que es requerisquen practicar tècniques bàsiques de reanimació”.

María Dolores Jiménez ha recordat que “en Espanya es produïxen unes 30.000 morts cardíaques sobtades a l’any i que actualment la desocupació cardíaca és la primera causa de mort a Europa, inclús per damunt dels accidents de tràfic”.”Estes morts es produïxen després d’una reanimació cardiopulmunar sense èxit, per tant este alarmant nombre pot ser revertit amb una formació adequada i amb un cost mínim”, ha afegit.

Jiménez ha detallat que la implantació de la proposta farà que València se sumix al programa ‘Kids save lives’, dirigit a xiquets i adolescents en edat escolar per a la formació i entrenament en Reanimació Cardiopulmunar.

María Dolores Jiménez, el qual ha defés “la prevenció com a element fonamental en qualsevol tipus d’activitat“, ha recordat que “esta iniciativa ja està implantada en col·legis d’altres paissos”.

Per a concloure, la regidor de Ciutadans ha qualificat de “molt positiva” l’aprovació de la iniciativa i ha agraït a la resta de grups el suport. “Iniciatives d’este tipus, on cosina la responsabilitat dels polítics, són una satisfacció per a tots”, ha dit.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.