Ciutadans aposta per integrar l’atenció a la salut mental en el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana

València Noticies | Redacció.- El diputat de Ciutadans (C’s) Juan Córdoba ha defensat durant la Comissió de Peticions “la necessitat d’integrar l’atenció a la salut mental en el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana”. Segons el diputat, “tal com evidencia l’informe de la Sindicatura de Greuges, l’atenció a la salut mental en el territori valencià és un caos que hem de solucionar entre tots” i ha apostat per eliminar les competències dels centres sanitaris i unificar l’assistència.

Juan Córdoba, diputado por Ciudadanos.
image-368589

Córdoba ha assegurat que “existeixen molts més casos de persones afectades per salut mental a la Comunitat Valenciana, tenint en compte la gran quantitat de persones majors que pateixen l’evolució natural de les malalties pròpies de l’edat” i ha alertat de “la gran falta d’especialistes que pateix la sanitat valenciana”. En este sentit, el diputat de C’s ha urgit a la Conselleria de Sanitat “a engegar el pla director de salut mental promès” i ha preguntat al síndic de Greuges, durant la seua compareixença en la Comissió de Peticions, “si Sanitat ha mostrat un interès real per aquest tipus de pacients i si ha sol·licitat recomanacions o donat instruccions a l’organisme per al desenvolupament d’aquest pla”.

Finalment, Córdoba ha apostat per “una reestructuració soci-sanitària que permeta una adequada atenció en matèria de salut mental, la reordenació geogràfica, majors recursos i l’avaluació de processos i resultats”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.