728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Ciutadans presenta un decàleg per a reconvertir el Servof en un referent de creació d’ocupació

València Noticies | Redacció.- El grup Ciutadans (C’s) en Els Corts valencianes ha presentat un decàleg d’actuacions a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a redefinir el Servof. La diputada Rosa García ha afirmat que “el Servof ha fracassat en la seua missió de ser un referent en la creació d’ocupació i urgeix converti-ho en un instrument per a intentar pal·liar la xacra laboral”.

Rosa García, diputada de Ciudadanos en Les Corts.
image-378479

La proposta de C’s contempla la reconversió del Servof en “un vertader cos tècnic d’especialistes d’Ocupació i Orientació”, tal com ha explicat García, “cal redefinir l’organigrama intern de l’ens, reunificant departaments de manera que es reduïsquen al màxim el nombre d’Adreces i Sotsdireccions que ho componen”. En esta línia, “cal intensificar els controls perquè la formació pràctica que s’imparteix en els cursos siga real conforme a competències que es pretenen aportar i no es convertisca en relacions laborals encobertes i precaritzades”.

El decàleg, a més, contempla “establir ajudes amb les quals fomentar la negociació col·lectiva en l’àmbit d’empresa”, així com “desenvolupar subvencions addicionals per a les taules negociadores que participen en la redacció de nous convenis, que incloguen gratificacions als treballadors que contribuïsquen a l’eficiència energètica”, ha indicat la diputada de C’s. García ha afegit que “caldria modificar els termes pels quals s’atribueixen les subvencions a centres de formació, de manera que no es penalitze a aquells que aposten per la renovació contínua d’equips i sistemes d’aprenentatge”. En aquest sentit, C’s aposta per un sistema anual de valoració de resultats i el desenvolupament de programes interns de formació en Green Economy per a emprenedors.

Finalment, la diputada ha incidit que “el Consell no pot justificar-se en la ‘herència rebuda’ per a no prendre cap mesura que millore li gestió i l’eficiència del Servof”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.