Comença la instal·lació de les plaques dels carrers amb els nous noms amb què es complix la llei de Memòria Històrica

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València iniciarà a primera hora de hui dissabte la instal·lació de les plaques amb les noves denominacions de 51 vies els noms de les quals s’ha modificat per complir amb la llei de memòria històrica. Esta intervenció ve acompanyada per l’enviament iniciat hui mateix de 20.000 cartes als veïns i veïnes que viuen en eixes vies, on l’alcalde, Joan Ribó els comunica els canvis i s’afegix tota la informació que necessiten saber

La instal·lació de les noves plaques s’encetarà a les 9 del matí. Per a facilitar l’adaptació de tot el veïnat i de les persones que treballen en les vies on es produïx la intervenció, juntament amb les noves denominacions es mantindran durant un any els noms de les vies fins ara.Calle de Valencia.

Dilluns, dia 25, a la pàgina web de l’Ajuntament de València s’inclourà un bàner des d’on es podran descarregar els certificats d’equivalència del canvi de denominació de via pública per als béns immobles afectats, un certificat que identifica que el nom antic i la nova denominació corresponen al mateix carrer, i també es podrà accedir al nou certificat d’empadronament.

En el mateix apartat del web municipal es podrà consultar la carta de l’alcalde, l’informe de la Universitat de València que ha servit com a base per a prendre l’acord de modificació i que determina quines vies incomplien la llei de Memòria Històrica, l’acord del canvi de denominacions i el fullet que ja s’està remetent als veïns i veïnes d’eixes vies de la ciutat.


“Per fi València deixa d’honrar als seus carrers i places la dictadura franquista i ix de la il·legalitat en què l’havia sumida el Partit Popular en no respectar la llei de Memòria Històrica. Fa molts anys que el govern municipal hauria d’haver acabat amb esta anormalitat democràtica, però afortunadament el govern de Joan Ribó, com en molts altres aspectes del dia a dia, ha tornat la nostra ciutat al camí de la dignitat i el respecte a la llei”, ha afirmat la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, qui ha destacat que tota l’actuació municipal ha estat basada en un informe de la Universitat de València, com a òrgan consultiu oficial, i ha recordat que complementa unes altres intervencions del Govern de la Nau per desvincular la nostra ciutat de l’exaltació al franquisme, com ara amb la retirada d’honors i distincions a persones relacionades directament amb la dictadura, o la retirada de símbols de la dictadura que encara lluïen en diversos edificis de València. “Sumem així un altre motiu per sentir-nos molt orgullosos, més que mai, de la nostra ciutat”, ha afirmat Tello.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.