MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Compromís aposta per una confluència àmplia amb Podem i Esquerra Unida per a la “segona volta” de les generals

Compromis-aposta-reeditar-Esquerra-Unida_1570053229_28790218_4000x3000
image-364710
La comissió executiva de Compromís ha apostat avui per una “confluència àmplia” de cara a la “segona volta” de les eleccions generals, amb l’objectiu d’aconseguir un “govern de progrés” a l’estat espanyol. Segons ha informat la coalició en un comunicat, durant la reunió celebrada dimarts a la tarda s’ha sospesat la possibilitat de reeditar el pacte amb Podem i la inclusió d’altres forces polítiques, com Esquerra Unida-Unitat Popular.

L’executiva, que ha celebrat la reunió principalment per analitzar la seva posició política davant la convocatòria de noves eleccions generals el proper 26 de juny, ha acordat que l’objectiu és “crear una candidatura àmplia capaç de superar al PP en aquesta ‘segona volta’ de les generals, i aconseguir un govern de progrés en l’Estat espanyol”, segons les mateixes fonts.

La comissió executiva també ha acordat explorar la possibilitat de crear una candidatura conjunta en el Senat amb el PSOE i Podem per superar la injusta llei electoral i impedir una majoria absoluta del PP en la Cambra alta. Podem, però, no es mostra de moment molt partidari d’aquesta entesa

Des de Compromís s’ha aprovat la creació d’una comissió de negociació encapçalada per Joan Baldoví, i conformada per un representant de cada partit de la coalició. Aquesta comissió iniciarà el diàleg amb la resta de partits polítics i plataformes socials “per dissenyar la candidatura d’una campanya que serà austera i comptarà amb un pressupost molt més reduït”, segons el comunicat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.