MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Compromís du a la Defensora del Poble la inacció del Govern i Foment davant del caos de la línia C-6 per les obres del tercer carril

El senador territorial Carles Mulet constata que aquest organisme pot i ha d’actuar, “ja que el Govern fa mesos que no atén les peticions i preguntes

 

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha presentat un escrit davant l’oficina de la Defensora del Poble, Soledad Becerril, pels efectes que les obres del tercer fil estan causant sobre la paciència dels usuaris i la vulneració dels seus drets a uns serveis dignes, especialment en el transport de curta distància al País Valencià. A més recorda a la Defensora la seua obstinació -en les extintes X ª i XIa legislatura- per obtenir respostes del Govern, que no ha contestat les qüestions i queixes que li han traslladat per trobar-se en funcions.

 

S’han eliminat freqüències en els trens de rodalies, s’ha incrementat dràsticament el temps del trajecte i causat retards de fins a diverses hores, gairebé sempre sense preavís als usuaris; fent-los arribar tard al seu lloc de treball o estudi, el que vulnera els seus drets“, explica Mulet.

 

Malgrat aquestes avaries constants, les mesures anunciades o no s’han executat (reducció del cost del bitllet un 50%), o no han suposat cap avantatge per als usuaris (autobusos llançadora). “L’actual prestació del servei ferroviari a la xarxa de rodalies està afectant d’una manera molt directa no només en l’àmbit personal, sinó també en el laboral i professional dels usuaris en una línia i sector ferroviari mancat d’inversions substancials en la xarxa de rodalies en els últims anys“, relata Mulet en el seu comunicat.

 

El senador ha recordat que Compromís ha mantingut reunions reclamant solucions amb el Ministeri de Foment, Adif i Renfe i que fins i tot ha plantejat la gratuïtat temporal del bitllet de tren entre Castelló i València mentre no es pogueren garantir uns serveis dignes com els preexistents als treballs i per facilitar les reclamacions als usuaris, tal com va passar amb les obres d’AVE a Barcelona, ​​o que les obres es facen únicament per la nit per no produir més interferències. “Però sempre, amb els nostres interlocutors, l’excusa era que aquest tipus de decisions no els correspondria a ells, si no als alts responsables del Ministeri“, ha recordat.

 

Durant la X legislatura al Senat demanem al Govern mesures com la Compareixença de la ministra de Foment, Ana María Pastor Julián, davant la Comissió de Foment, per informar sobre el desmantellament del servei ferroviari de la Comunitat Valenciana i una sèrie de preguntes escrites al respecte, encara que cap d’aquestes peticions es va resoldre amb l’excusa de la dissolució de les Corts Generals.

 

A la XI legislatura, vam tornar a demanar explicacions al Govern amb preguntes escrites o sol·licituds d’informe, compareixences, o mocions. “La major part d’ella tot i tramitar-se davant la taula del Senat des del principi de legislatura, no es van arribar a qualificar o enviar al govern pel propi Senat per estar al govern en funcions i així han passat les setmanes i els mesos“.

 

Des de Compromís entenem que “tenir des d’octubre el govern en funcions, no és sinònim a permetre o donar per bo un abandó de funcions per part seua“. Les obres del tercer fil no haurien d’anar en detriment de la xarxa ferroviària de curt recorregut ni de la qualitat que es mereixen els usuaris. L’execució d’unes obres d’aquest tipus no pot justificar les penoses situacions de retards, avaries, supressió de trajectes, aglomeracions de persones, manca d’informació als usuaris, entre d’altres, que s’han succeït de manera habitual i reiterada en els últims mesos . S’han incomplert més els compromisos de millora anunciats a la premsa valenciana.

 

“El meu treball es veu coartat”

Segons li explica Mulet a la Defensora del Poble, Soledad Becerril, “en el meu cas, com a senador designat per les Corts Valencianes, la meva activitat encomanada de fiscalitzaciódels òrgans de govern i de proposta, es veuen coartats en tenir un govern en funcions amb serioses disfuncions. El meu manat està determinat pel període legislatiu valencià i no pel de les Corts Generals (no perd la meua condició de senador quan es dissol el Senat sinó les Corts Valencianes, segons la pròpia llei valenciana de designació de senadors territorials). Per això, la falta de sensibilitat dels últims governs, en funcions i no, han impedit poder exercir la meua funció, a més de no posar solució a unes intolerables pertorbacions en la vida diària dels ciutadans i el seu dret a la mobilitat i a uns serveis públics dignes“, pel que li ha demanat que prenga les mesures oportunes i actue obrint les investigacions i consultes necessàries per revertir la situació denunciada.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.