728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Compromís proposa des del Senat mesures contra la competència deslleial Xina

29032016muletrevocar02 (1)
image-352524
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha registrat una moció en la qual es demanen mesures davant la competència deslleial de Xinesa “La Unió Europea s’ha convertit en un simple mercat únic per implantar el liberalisme econòmic més atroç, evitant qualsevol tipus de proteccionisme, però al mateix temps aquestes regles de joc es permeten alterar, depèn de sectors, països o apostes estratègiques. Per això, amb els mecanismes que existeixen a la mà demanem que des del Govern central, en funcions o futur, es prenguen mesures. A les comarques de Castelló parlem del sector ceràmic, però podríem extrapola-ho a pràcticament tots”

 MOCIÓ MESURES ANTIDUMPING

Un estudi publicat el passat 18 de setembre demostra que atorgar la condició d’Economia de Mercat a Xina posaria en situació de risc fins a 3,5 milions d’ocupacions dins de la UE. L’informe de l’Institut de Política Econòmica (EPI) amb seu a Washington revela igualment pèrdues netes de fins al 2% del PIB per a l’economia de la UE. La República Popular Xina ha instat a la UE a concedir-li la condició d’economia de mercat. Si com aquest país pretén, es concedís la classificació tècnica a Xina, la UE perdria permanentment la capacitat d’establir mesures antidumping adequades sobre les importacions xineses per mantenir una competència justa al mercat europeu. Això anyaria greument la competitivitat de les indústries productores de la UE, soscavant a les economies europees encara fràgils.

L’estudi d’EPI estima que concedir la condició d’economia de mercat (MES) a Xina suposaria posar en risc directament fins a un milió de llocs de treball europeus en les indústries afectades, amb la consegüent reacció en cadena que generaria pèrdues de fins a un milió més de llocs de treball indirectes en sectors relacionats. Els posteriors efectes negatius sobre els ingressos podrien derivar en la pèrdua de fins a 3,5 milions d’ocupacions durant els propers 3 a 5 anys, segons el EPI. Els països més afectats serien Alemanya, Itàlia, Regne Unit, França i Polònia. Només a Espanya perillarien de 136.000 a 273.300 llocs de treball que afectaria de forma especial al Sector Ceràmic, un dels motors econòmics de les comarques de Castelló.

Per tot això, es proposa l’adopció de la següent

MOCIÓ

1-. El Senat insta el Govern de l’Estat perquè faça les accions oportunes davant la Unió Europea per defensar que no es concedeixca el status d’economia de mercat a la R.P. Xina, com a únic mitjà de mantenir l’eficàcia dels instruments comunitaris de defensa comercial sobre les importacions xineses, i així mantenir una competència justa al mercat europeu.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.