Compromís, PSPV i Castelló en Moviment sol·liciten al Govern que retire els recursos d’inconstitucionalitat contra el Dret Civil Valencià

160218 jornadas puesta en valor castell vell (3)
image-327346
Els grups polítics de Compromís, PSPV i Castelló en Moviment han presentat una declaració institucional conjunta de cara a la celebració del pròxim ple que tindrà lloc el dijous 25 de febrer per a reclamar la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les Normes de Dret Civil Valencià.

En la declaració institucional, les tres forces han arribat a l’acord de sol·licitar a l’Ajuntament de Castelló que s’adherisca al manifest promogut per l’Associació de Juristes Valencians (AJV) pel qual es demana la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes del dret civil valencià.

Dit manifest, al·ludeix a les normes d’àmplia demanda social contemplades dins de les normes de dret civil valencià, com la Llei del règim econòmic matrimonial valencià de 2007, la Llei de custòdia compartida de 2011, la Llei d’Unions de fet de 2012 i la Llei dels contractes i altres relacions jurídiques agràries de 2013. El mateix manifest afirma que “tres d’aquestes quatre lleis estan actualment recorregudes per l’Estat central davant el Tribunal Constitucional i, en algun cas, com en el de la Llei de règim econòmic matrimonial, després d’un comportament obertament deslleial i menyspreador durant les negociacions per a la retirada del recurs”.

El manifest continua dient que “el dret civil foral és un dels elements identitaris dels valencians, en la línia d’altres estatuts com els de Aragó o Catalunya. Però, com ha ocorregut en tantes ocasions al llarg de la nostra història, des de Madrid s’imposen traves al nostre autogovern malgrat que l’article 7 obliga a la Generalitat al fet que la reintegració del dret civil foral siga un principi rector de l’actuació del Consell i de les Corts”.

A més, el text dicta que “el que es qüestiona amb aqueixos recursos és la pròpia existència d’un dret civil foral valencià, i amb açò, la potestat de donar una solució pròpia als nostres problemes actuals”.

Per tot açò, PSPV, Compromís i Castelló en Moviment s’adhereixen a dit manifest i sol·liciten “al Govern estatal que retire sense perdre més temps els recursos d’inconstitucionalitat plantejats”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.