728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Compromís reclama mesures ‘urgents’ de suport als autònoms i freelance com a generadors d’ocupació

IMG_6388 copia
image-353106
La coalició valenciana denuncia la paràlisi cap als autònoms en què viu el Govern del PP

 El grup de Compromís ha reclamat al Senat mesures urgents de cara a facilitar la creació d’ocupació a través de treballadors autònoms, pimes i treballadors freelance i que són un dels motors de l’economia a nivell local i estatal. Per això la coalició valenciana ha instat el Govern a que abandone el seu actual estat de letargia i paràlisi “i legisle en coordinació amb les associacions de treballadors autònoms per dotar de millores a aquest tipus de treballadors“, assenyala la moció presentada al Senat.

L’actual normativa maltracta els actuals herois de l’economia, els que paguen els seus impostos trimestralment amb puntualitat britànica i unes elevades quotes a canvi de ben pocs beneficis“, ha assenyalat el senador Carles Mulet. La situació contrasta amb la del context europeu, on compten amb suports i incentius molt més decidits que els existents al nostre país, amb molts condicionants, com les tarifes planes de 50 euros (no haver estat autònom abans, familiars, llevat autònom col·laborador, no estar en règim de pluriactivitat, etc …). En altres països de la UE les facilitats són més grans pel que fa a pagaments de l’IVA, quotes, assistència sanitària, jubilació, incapacitat, apartament, diferents classes d’autònom que paguen en funció de la seua facturació. “A Espanya la pressió sobre els autònoms és excessiva per a les compensacions de les que gaudeixen tinguen un bon trimestre, o no, i el irrisori atur del que disposaran, si és que tenen dret a això perquè han pagat abans un tipus d’autònom més car“, afegeix la senadora Dolors Pérez.

Tots tenim a casa un familiar o una amistat que pateix per seguir endavant i és obligació nostra intentar millores“, afegeix. La moció de Compromís, insta a analitzar millores a la base mínima de cotitzacions, quotes, prestacions, incentius per la creació d’ocupació, jubilacions, etcètera.

 Treballadors freelance

D’altra banda hi ha treballadors freelance, col·laboradors periodístics, dissenyadors, del sector audiovisual i en altres classes de creadors i sectors que en l’actualitat es troben amb dificultats per desenvolupar la seua carrera professional per l’actual crisi, manca de rendibilitat clara de les seues activitats, dificultat en la liquidació de les obligacions fiscals i falta de regulació i normativa clara, que deixa nombroses obligacions i drets en zones de penombra o abocats a criteris diferencials de jutges, Seguretat Social i Hisenda, “el que desanima milers d’aquests professionals, que troben temorosos de ser sancionats, abocats a donar-se de baixa del pagament de les seues quotes, o haver de rebutjar xicotets treballs a causa que no els ixen els comptes del que paguen en quotes d’autònom i impostos a l’administració, el pagament de gestors o farts de sancions per no existir criteris clars i que acaba afavorint l’economia submergida“, afegeix Mulet.

En plena edat contemporània, han d’haver-hi procediments més flexibles i regulacions més clares i ràpides de suport a aquests professionals que mouen una part de l’economia que no és intranscendent. Volem que es regule què és un freelance de forma clara, la seua fiscalitat, les segones activitats, obligacions i drets perquè res quede a la interpretació i el seu futur tinga el mínim de dubtes possibles i que la Llei done una resposta inequívoca a totes les seues preguntes. “Les nostres propostes a Govern i Ministeri topen amb la tossuda realitat d’unsmagnífics gestors que semblen haver-se pres unes vacances definitives i que han deixat el país a la seua sort“, lamenta.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.