728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Compromís reitera al Govern la predisposició de la Generalitat Valenciana a ajudar els refugiats sirians


És inconcebible que en el context d’èxode per una guerra civil no es puga fer efectiva una ajuda d’habitatges, cobertura sanitària i espais educatius

La senadora Dolors Pérez ha demanat al Govern central saber els motius pels quals el govern d’Espanya no dóna autorització a la Generalitat Valenciana perquè el vaixell preparat per portar refugiats sirians siga una realitat.

El govern valencià, davant l’èxode produït per una situació de guerra civil ha intentat, per activa i per passiva, donar solució a certa quantitat de persones refugiades perquè vinguen al País Valencià. A tal efecte estan preparats habitatges, cobertura sanitària i espais educatius per a la seua integració en la nostra societat. “Per què el govern d’Espanya no dóna autorització a la Generalitat Valenciana perquè el vaixell preparat per portar refugiats sirians siga una realitat?”, resa la pregunta escrita hui registrada.

Segons l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats més de 11.695.806 sirians han fugit de la violència que assola el seu país en forma de guerra civil. D’ells, 6.600.000 són desplaçats interns dins de Síria, 4.597.436 es troben refugiades a Turquia, el Líban, Jordània, l’Iraq i Egipte. A més, 498.370 han creuat a Europa al costat de refugiats d’altres nacionalitats fins a arribar a la xifra total de 1.015.078 a data de 31 de desembre del 2015.

Aquest fet s’han convertit en una de les operacions migratòries més crítiques a tot el món i moltes organitzacions intenten protegir aquests éssers humans que es troben en una situació d’èxode. En un context de violència indiscriminada i inseguretat permanent, l’esquema intern del país està canviant de forma contínua entre els diferents bàndols que formen part de la contesa: el govern de Baixar al-Assad, l’oposició al règim i els grups terroristes d’inspiració integrista radical. Aquesta situació ha complicat fins a l’extrem el lliurament d’ajuda humanitària al flux de persones que fugen de situacions desfavorables entre una zona i l’altra. Els senadors reclamen “humanitat” al govern de l’Estat davant la iniciativa sorgida des del poble valencià que, veu com diàriament milers de nens i adults dormen a la intempèrie i les malalties afecten la seua salut davant la indiferència de les autoritats europees.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.