Comunicat sobre el nom de la ciutat de Castelló

ayuntamiento castellonEl regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló ha volgut recordar la voluntat de l’Equip de Govern d’arribar al consens “en tots els temes importants de la ciutat, ho vam intentar amb el Pla General, i ara amb el nom de la ciutat, però és evident que és molt difícil arribar al consens amb qui diu que la nostra llengua és aldeano o diu que cal llevar-li la subvenció a entitats tan arrelades al nostre castellonerisme com són els Dansants del Corpus”. Garcia també ha manifestat, referent a la postura partidista del Partit Popular i Ciudadanos, que “no hem arribat al Govern d’aquesta ciutat perquè la dreta ens diga quina ha de ser la nostra política”.
Per açò, “ens atendrem al decret del Consell, que solament estableix la majoria simple en el ple de l’Ajuntament per a poder iniciar els tràmits”. El regidor de Normalització Lingüística també ha aclarit que “la regulació del Consell és molt garantista, ja que a més de l’aprovació en ple, exigeix que hi haja un aval científic que recolze la iniciativa” i la realitat és que en els últims 40 anys cap expert ha defensat la denominació castellanitzada de Castelló, molt al contrari, “tots han coincidit que la “n” del final sobra”.
Finalment, Garcia ha afirmat que “el rigor dels nostres catedràtics, dels nostres lingüistes, dels nostres filòlegs i dels nostres historiadors és una cosa que no es qüestiona. Els polítics no hem de posar-nos la capa d’historiadors ni de filòlegs, hem de fer de polítics”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.