728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Cultura de Castelló inicia un projecte d’optimització i viabilitat per a posar en valor el Planetari

El Péndulo | Redacción.- La Regidoria de Cultura, dirigida per Verónica Ruiz, ha engegat un projecte d’optimització i viabilitat “que puga posar en funcionament el Planetari del Grau d’una vegada per sempre i l’any en el qual l’edifici compleix el seu 25 aniversari”, ha manifestat Ruiz.

El projecte pretén donar un gir radical a aquests 25 anys, “retornant-li al Planetari la dignitat que es mereix i el paper que li correspon en la cultura castellonenca: ser un vertader centre de divulgació científica i astronòmica i tot un referent cultural per a la ciutat i província de Castelló”, ha apuntat la regidora de Cultura.

El proyecto pretende dar un giro radical a los 25 años del Planetari.
image-321629

Per a açò, l’estudi realitzarà una primera etapa d’anàlisi per a estudiar en profunditat l’actual estat del Planetari, avaluant les seues instal·lacions, el seu personal i les activitats que s’ofereixen. Així mateix, s’han de determinar, de manera interna, les seues fortaleses, febleses i mancances i, de forma externa, els problemes que puguen tenir les seues instal·lacions i també les oportunitats que puga mostrar.

Posteriorment, el projecte definirà els objectius a seguir que es duran a terme a través del disseny d’una estratègia de millora de les instal·lacions, de l’oferta en els serveis i del personal. Així, s’elaborarà finalment un cronograma que permeta aconseguir els objectius proposats, així com implementar els controls de qualitat que permeten garantir la continuïtat en el funcionament.

Per a la regidora de Cultura “el principal problema d’aquest emblemàtic edifici castellonenc ha sigut la falta d’interès polític que s’ha anat arrossegant pràcticament des de la seua inauguració i que, a més, ha omplert pàgines de diaris amb notícies sobre el total abandó de les seues instal·lacions, per la falta d’activitats i projeccions i també pel poc interès suscitat entre el públic de la ciutat i província”.

Ruiz ha continuat dient que “la indiferència mostrada pels anteriors equips de govern ha portat al que hauria de ser un dels edificis insígnia de la ciutat a convertir-se en un lloc sense interès, abandonat i minyonejat per les polítiques culturals fins avui”.

Per a la regidora, “el Planetari és una aposta estratègica de la ciutat, tant a nivell cultural com turístic i és una de les prioritats del nostre govern. Tenim un Planetari situat en un enclavament privilegiat, a uns pocs metres de mar, que molt poques ciutats en el món tenen l’honor de posseir. Per açò resulta d’una absoluta tristesa tenir unes instal·lacions tan infrautilitzades”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.