MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Cultura forma els agents del Seprona per a protegir el patrimoni arqueològic

seprona-investigacion-gilet
image-359607
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha impartit un curs de formació als agents del Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Guàrdia Civil en matèria de protecció del patrimoni arqueològic a la Comunitat Valenciana.

Aquesta és la primera jornada d’informació que s’imparteix a aquest col·lectiu destinat a la protecció i conservació de la naturalesa i el territori, i a aquesta han assistit cinquanta agents especialitzats que treballen a la província de València.

L’objectiu ha sigut que els agents conegueren en profunditat diferents aspectes legislatius relacionats amb la Llei de Patrimoni Cultural, així com la ubicació dels espais patrimonials protegits més importants i les eines de consulta per a conéixer la situació i estat de conservació en què es troben.

A més, es van analitzar les afeccions i danys més freqüents que pateix el patrimoni arqueològic disseminat pel territori perquè, mitjançant un protocol d’actuació conjunt, es puguen evitar els espolis en els jaciments i la degradació del seu entorn.

En el curs es van mostrar els elements que són sostrets dels jaciments com ara monedes, ceràmiques d’ús domèstic i adorns d’os, i es va reclamar la col·laboració dels agents a l’hora de perseguir la venda il·lícita d’aquests materials arqueològics.

Les labors de prevenció, vigilància i control del Seprona són necessàries en la conservació del patrimoni arqueològic que és una font fonamental per a comprendre millor la història.

Cultura és l’encarregada d’autoritzar la utilització de detectors de metalls, tal com es recull en la Llei d’Acompanyament de 2016, fet que afavoreix la convivència sense posar en perill el nostre ric patrimoni històric.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.