MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Demá comença la intervenció integral sobre la copa dels ficus del Parterre i la Glorieta

Valencia Noticias | Redacción.- La regidora delegada de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que la intervenció s’encetarà demà dimecres i ha afirmat que “les tasques per millorar l’estat dels arbres monumentals de la ciutat són fonamentals atesa la complicada situació en què els va deixar l’equip de govern anterior”.

Ficus del Panterre.
image-314081

Esta actuació serà la primera que es farà de forma integral per a controlar la copa dels quatre Ficus macrophylla del Parterre i de la Glorieta. “Es tracta d’una intervenció necessària”, ha defensat Soriano, que ha lamentat que “el Partit Popular abandonara a la seua sort eixos arbres tan importants”.

“Es tracta d’una prova que començarà demà i estarà enllestida en dos o tres dies”, ha explicat Soriano. L’actuació consistix en una primera instal·lació d’una estructura al voltant de les arrels dels ficus. L’objectiu d’eixa acció és protegir i estimular les arrels aèries de l’arbre i guiar-les fins a terra perquè s’hi convertisquen en nous punts de suport per a les branques de l’arbre. “D’esta manera augmentem l’estabilitat de les branques més grans i, conseqüentment, la seguretat, més enllà de la possibilitat de tindre un arbre més gran”, ha explicat Soriano.

Des de la Delegació es continua estudiant com compaginar les garanties del mínim risc possible per a les branques dels ficus i l’augment del volum de la copa d’eixos arbres monumentals. “La protecció del nostre arbrat monumental i singular és essencial en l’aposta política de l’equip de govern, que una vegada més demostra el seu interés en la preservació del nostre patrimoni mediambiental i en la consecució d’una ciutat més verda i sostenible”, ha dit per acabar Soriano.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.