728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Educació crearà un Mapa de Titulacions Universitàries per tal d’orientar l’oferta i gestionar millor els recursos

La directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, s’ha reunit amb els vicerectors d’Estudis i Ordenació Acadèmica i Professorat de les universitats públiques valencianes per tal d’abordar temes relacionats amb l’oferta de graus i estudis i se’ls ha anunciat la creació d’un Mapa de Titulacions Universitàries que facilite l’orientació de l’oferta i, a més, permeta a la conselleria gestionar millor els recursos amb què disposa.

Per a l’elaboració d’aquest Mapa de Titulacions, que Josefina Bueno ha anunciat als vicerectors d’Estudis i Ordenació Acadèmica de totes les universitats públiques valencianes, la direcció general duu mesos recollint dades sobre l’oferta, la demanda, el nombre de titulats i també reunint-se amb diversos col·legis professionals afectats pel problema de la sobreoferta, com el Consell de Col·legis Oficials d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació amb qui ja s’ha reunit.

Les reunions que actualment s’estan mantenint pretenen contrastar les dades i informacions sobre la sobreoferta en diversos sectors. Una de les primeres dades que s’ha recollit demostra que en 2014/2015 es van graduar 3100 persones en els graus de Mestre d’Infantil i Primària a les universitats valencianes, el que suposa gairebé un 10% de la plantilla docent valenciana, incloent-hi les escoles públiques, privades i privades concertades.

En paraules de la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno: “La universitat valenciana ha de garantir no només una formació de qualitat, sinó també unes expectatives favorables d’inserció laboral en acabar els estudis. Per això, ara que es parla del finançament de les universitats, és responsabilitat de l’administració plantejar una assignació de recursos eficient”.

En aquest sentit, s’hi ha posat sobre la taula la necessitat d’organitzar el sistema educatiu universitari valencià d’una manera eficient per a evitar sobreofertes en alguns àmbits i, en canvi, tindre’n dèficit en altres. Per tal de treballar en la solució d’aquesta situació, en les setmanes vinents hi haurà reunions entre la directora general i professionals de sectors amb sobreoferta com els Mestres d’Infantil i Primària.

A finals de mes, la direcció general d’Universitat, Investigació i Ciència convocarà una altra reunió amb les Universitats públiques i privades valencianes per seguir treballant en la creació d’aquest Mapa de Titulacions Universitàries.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.