Educació oferirà 300 places més per reconéixer la competència professional del personal del transport sanitari

Marina_y_Cruz_Roja_002
image-384569

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat hui, en el transcurs d’una reunió amb responsables de la Creu Roja, que oferirà 300 places més per a evitar que cap professional o voluntari de la nostra comunitat de l’àmbit del transport sanitari es quede sense que se li reconega la seua competència professional adquirida per experiència laboral o bé per formació no formal. Es preveu que aquesta última oferta de 300 places per al curs 2016-2017 cobrisca les necessitats d’adaptació de tot el sector.

Des que el Reial Decret 836/2012, de 25 de maig, establira les característiques tècniques, l’equipament sanitari i la dotació de personal dels vehicles de transport sanitari per carretera, el personal conductor d’ambulància contractat professionalment havia d’estar en possessió, segons el tipus d’ambulància, del Certificat de Professionalitat de Transport Sanitari o del títol de Tècnic en Emergències Sanitàries. L’exigència del Certificat de Professionalitat s’estengué posteriorment al personal voluntari l’any 2014.

La directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez Costas, ha explicat que “som conscients de les inquietuds del sector i pensem que aquesta última oferta de 300 places per al curs 2016-2017 permet cobrir les necessitats d’adaptació a la normativa que regula el transport sanitari. A més, ho fem donant a tots, tant professionals com voluntaris, l’oportunitat de convalidar pràcticament la totalitat dels mòduls professionals del cicle formatiu de Tècnic en Emergències Sanitàries o bé obtindre el Certificat de Professionalitat”.

Una de les novetats respecte d’altres ofertes és que, tant el col·lectiu de professionals com el de voluntaris, podran accedir a les places en igualtat de condicions, tal com es va acordar en el Consell Valencià de la Formació Professional.

L’Administració valenciana col·labora amb els empresaris del transport sanitari i ha realitzat diverses ofertes destinades a permetre que les persones amb experiència laboral i/o formació no formal en el transport sanitari puga accedir a diferents qualificacions requerides per la normativa.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.