banner_990x90_EFE (1)

El Consell de Transparència presenta la seua memòria anual a les Corts Valencianes

València Noticies | Redacció.-  El president del Consell de Transparència, Ricardo García Macho, ha lliurat este matí al President de Les Corts i als representants dels grups polítics la memòria anual de l’organisme que ha de vetlar per la transparència dels poders públics i del lliure accés a la informació de la ciutadania.

García ha explicat en una reunió amb els portaveus dels grups i membres de la Mesa de Les Corts el contingut de la memòria, en la qual es reivindica una millora en els mitjans humans i tècnics del Consell de Transparència, atès que els seus membres no tenen una dedicació en exclusiva, tal com marca la llei i, al mateix temps també ha reivindicat una total independència de l’organisme. El Consell de Transparència ja ha dictat algunes resolucions, recollides en la memòria anual i també ha fet un informe sobre el Decret de Bon Govern.

El Consejo de Transparencia está constituido desde finales de diciembre de 2015.
image-378488

Cal recordar que el Consell de Transparència està constituït des de finals de desembre de 2015 i el seu president ha demanat als grups polítics que tinguen en compte la importància que té el dret a la informació i que es puga institucionalitzar perquè és un avanç democràtic “que ve per a establir-se i continuar”, com ha assenyalat en la seua compareixença davant dels mitjans Ricardo García.

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la presentació de la memòria anual del Consell de Transparència, “és una fita històrica per al parlament i cal que tots els grups i el govern tinguen bona cura de les indicacions que fa l’organisme, que ha de servir per a controlar els poders públics i ajudar a millorar la salut de la democràcia, una democràcia que necessita recuperar la confiança de la ciutadania i la transparència de les actuacions polítiques ha de ser total per assolir eixa meta”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.