El Consell impulsarà el Centre de Seguretat i Emergències a Orihuela que es troba paralitzat des de 2012

im_centro_orihuela
image-385585

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (ASRE) José María Ángel, s’ha reunit amb l’alcalde del municipi d’Orihuela, Emilio Bascuñana, per abordar la situació del Centre de Seguretat i Emergències d’Orihuela Costa. Es tracta d’un projecte inclòs en 2010 en el Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana (PIP), paralitzat des de l’any 2012 a causa que, l’empresa responsable del projecte, es va declarar en situació de concurs de creditors.

Durant la trobada, el director general de la ASRE, José María Ángel, ha coincidit amb l’alcalde del municipi en la “necessitat de replantejar-se tot el projecte per ajustar-ho a les exigències i funcionalitats actuals”. Totes aquestes qüestions s’abordaran en properes reunions de treball que seguiran mantenint-se perquè el centre sigui una realitat al més aviat possible.

Si ben el pressupost inicial de l’obra va ser de 2.085.504 euros, actualment, i donat el temps que ha transcorregut des d’aquesta paralització, es fa necessari que es traga a licitació un nou projecte. Tal com ha destacat el director general d’Emergències, “mostra de la voluntat del Consell de seguir amb aquesta infraestructura és que el Govern valencià ha destinat fons per a això”. Aquests fons generats són un crèdit d’1.133.854 per a la construcció i d’altres 42.511 euros per a la direcció d’obra.

Quant als terminis previstos, cal recordar que el passat 27 de maig el Consell va aprovar el procediment per liquidar el PIP, que estableix com a data límit per a la realització i acreditació de les inversions o si escau, substitució de projectes, el 30 de juny de 2019.

El nou Centre de Seguretat i Emergències d’Orihuela Costa reunirà en un mateix espai als Cossos i Forces de Seguretat i els serveis d’Emergències, de manera que se’ls permeti funcionar de forma ràpida en cas de qualsevol necessitat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.