BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90
banner-728x90 (1)

El Consell revisa l’Estratègia Valenciana d’Educació Ambiental per al Desenvolupament Sostenible

AGRIC_Comision_Educacion_Ambiental
image-319604

Les conselleries d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’han reunit en el marc de la comissió mixta creada per a impulsar l’educació ambiental en el sistema educatiu valencià. En una trobada mantinguda al Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) de Sagunt, la comissió ha traçat el full de ruta per a revisar i actualitzar l’Estratègia Valenciana d’Educació Ambiental per al Desenvolupament Sostenible, (EVEADS) a fi de procedir posteriorment a la seua aprovació pel Govern de la Generalitat.

La directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Dèlia Álvarez, ha explicat que entre els anys 2004 i 2010 es van dur a terme diferents treballs de consultoria i participació en matèria de medi ambient que van ser plasmats en el que es coneix com EVEADS, “un projecte que mai va arribar a desenvolupar l’anterior govern i sobre el qual nosaltres treballarem per a actualitzar-ho, utilitzant una metodologia de participació activa”.

“Hui hem consolidat esta necessària comissió mixta de treball interdepartamental amb interessants reflexions entorn de possibles línies d’actuació en els centres docents sobre educació ambiental”, ha assegurat el director general de Política Educativa, Jaume Fullana. “Des de la Conselleria d’Educació ens comprometem a concretar durant els pròxims mesos actuacions respecte al pla estratègic que ens han presentat els nostres companys de la Conselleria de medi ambient”.

Entre les propostes d’acció, s’ha plantejat promoure la inclusió de continguts d’educació per a la sostenibilitat en el currículum escolar i el disseny d’un programa de formació ambiental per al professorat. Educació proposa el desenvolupament d’una xarxa de centres educatius sostenibles que implanten sistemes (com l’Agenda 21 escolar o la fórmula eco-escola) per a la incorporació dels principis de la sostenibilitat en tots els àmbits de la comunitat educativa.

La comissió mixta també ha valorat la posada en marxa en el CEACV la I Mostra d’equipaments d’educació ambiental de la Comunitat Valenciana dirigida als docents, amb la finalitat de promoure la utilització d’estos recursos en les aules. Així mateix, s’elaborarà una guia de recursos educatius de medi ambient per al personal docent, que inclourà parcs naturals, plantes de tractament de residus, instal·lacions de depuració d’aigües o estacions de control de la qualitat de l’aire, entre altres equipaments.

També s’ha plantejat regular la formació dels educadors ambientals, posant en marxa el procés de certificació professional i promovent pràctiques d’estudiants d’estos cicles formatius en el CEACV. Es considera recomanable revitalitzar els centres d’educació ambiental de la Conselleria d’Educació, així com restaurar la figura de l’assessor d’educació ambiental en els centres de formació del professorat (CEFIRE).

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.