El Consistori invertirà més de 227.000 euros en reposició de cable de coure

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament de València haurà de fer una inversió important de recursos per reparar diverses sostraccions de cable de coure en diferents punts de la ciutat. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha fet una crida a la col·laboració de la ciutadania “per detectar i alertar d’estos actes delictius que comporten un greu perjuí econòmic per a la ciutat, alhora que suposen un risc per a la seguretat de les persones”. A més, ha explicat “la incorporació que està fent-se a les noves instal·lacions d’enllumenat de dispositius de detecció de robatori, que envien una alerta immediata als servicis municipals”. S’estan col·locant, de fet, cartells que anuncien la instal·lació d’este tipus de detectors.

El robo de cobre supone problemas económicos, de seguridad y de bienestar.
image-379526

La reposició es farà durant els pròxims dos mesos en 56 punts diferents de la zona sud de la ciutat. S’hi destinaran 104.433,67 euros per reparar els danys causats i instal·lar detectors de robatori. En esta zona les inversions més grans en l’entorn de l’avinguda Antonio Ferrandis (amb el carrer Sant Vicent-Na Monforta, l’avinguda del Professor López Piñero, el camí Canal, el tallafoc del Saler i la carrera de la Font de Sant Lluís), així com als carrers del Marqués de Zenete, Honorato Juan i Salas Quiroga.

Pel que respecta a la zona nord, les actuacions en 54 punts comportaran quatre mesos de treball. Destaquen les inversions a diversos trams del vell llit del riu Túria i a l’aparcament del velòdrom Lluís Puig. El pressupost d’estes actuacions arriba als 123.501,59 euros.

La situació més urgent es produïx a l’entrada del tallafoc del Saler, on la reposició era necessària des de fa diversos anys; també a l’entrada Colero, en Natzaret, on fa més d’un any que van patir el robatori; al carrer del Professor López Piñero, on porten quasi un any afectats o als carrers de Jesús Morante i Borràs i Pintor Agrasot, on ja s’han produït diversos robatoris.

“És important que totes i tots siguem conscients del perill que suposen estos robatoris, més enllà de la molèstia que es genera al veïnat que veu interromput el subministrament d’energia”, ha afirmat Campillo en referència al risc que comporta que en alguns casos la sostracció incloga cables de protecció contra contactes directes o cables de presa de terra.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.