728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

El Festival Cabanyal Íntim presenta en el TEM una ruta escènica que repassa els seus cinc anys d’història

El Péndulo | Redacción.- Aquest cap de setmana, del 12 al 14 de febrer, La Mostra dels 5 anys del Cabanyal Íntim en el TEM, repassa la trajectòria del festival a través de sis espectacles emblemàtics, en una ruta teatral per diferents espais del Musical.

En aquesta nova etapa de gestió pública directa, el TEM rendeix així un homenatge i reconeixement a la història del festival, nascut en 2011 amb una voluntat social i reivindicativa: recolzar amb les arts escèniques la lluita de Salvem El Cabanyal. El Musical acollirà dins del seu edifici una mostra que recupera algunes de les peces més emblemàtiques i representatives que s’han vist en les cases del veïnat durant les cinc edicions del Cabanyal Íntim.

La programació s' class=
image-319142

La programació s’inicia divendres 12 de febrer.

La programació s’inicia divendres 12 de febrer, amb una gala inaugural gratuïta presentada per la Diva, l’actriu Ángela Bermúdez, qui ha sigut la mestra de cerimònies en l’obertura de totes les edicions de Cabanyal Íntim. Actuaran el poeta escènic i performer Jesús Ge, amb el seu espectacle Esto no es vanguardia, i el grup musical Flamenkicidio, nascut en els carrers del Cabanyal i que aborda el flamenc amb una visió molt personal.

Dissabte 13 i diumenge 14 de febrer a les  la vesprada tindrà lloc la Ruta teatral íntima. Un recorregut de tres hores en què els espectadors podran gaudir de sis espectacles multidisciplinaris per diferents espais del Teatre El Musical. Totes les obres s’han representat en alguna de les edicions del festival Cabanyal Íntim i l’entrada per a aquesta ruta teatral íntima costarà 8€.

Els espectadors podran gaudir també de  l’exposició de fotografies que repassen les cinc últimes edicions del festival i entre les que podrem veure, entre d’altres, les fotografies de Lorena Hernández, Lore Land, fotògrafa de les últimes quatre edicions del festival.

Després de la recepció de benvinguda, els espectadors iniciaran un recorregut escènic i emocional a través de les següents peces:

Cápsula sonora, de Luna y Panorama de los Insectos

Grup musical compost per Clara Carbonell i Carlos Lluna, creadors de l’última sintonia de El Séptimo Vicio, de Radio 3 (RNE), que ens sorprendran amb els seus concordes electrònics i la seva particular poesia.

‘La novia del pianista’, de Jaume Policarpo.

Obra de teatre textual del director de Bambalina Teatre Practicable, creada expressament per a la primera edició de Cabanyal Íntim (2011) i interpretada per l’actriu Laura Romero i el pianista Miquel Carbonell.

‘Bucle. Aproximació a una parella’, de Mou Dansa.

Peça de dansa contemporània creada expressament pel coreògraf i ballarí Juan Pinillos per a la primera edició de Cabanyal Íntim (2011). Va ser el germen del Circuito Bucles que es realitza cada any a Russafa.

Una indígena els va guiar a través de les muntanyes, de Xavi Puchades i Begoña Tena.

Obra creada expressament per a la segona edició de Cabanyal ïntim (2012)

‘Habitación sin vistas’, de Miguel Vicente Clager.

Un vodevil performance creat expressament per a la quarta edició de Cabanyal Íntim (2014).

‘Negativo, Noviembre, No, Nada!’, de Carlos Llavata.

Performance representada a la quinta edició de Cabanyal Íntim (2015), dins l’espai Territori performance que va reunir 12 col·lectius i artistes durant 12 hores ininterrompudes dins un mateix edifici.

El programa d’esta Mostra dels 5 anys de Cabanyal Íntim al TEM també inclou diumenge una obra per a tota la família a un preu popular de 6 euros per entrada. Es tracta de La liebre y la zorra, de la companyia madrilenya Pilpira Teatro, que es va representar l’any passat a la quinta edició del festival. Teatre d’ombres que recrea el conte tradicional, on el coratge i l’enginy seran el motor per recuperar una llar perduda.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.