El Govern Local ordena la paralització de les obres d’il·luminació ornamental del Fadrí

firma-convenio-fundación-iberdrola-8-890x395_c
image-252106

L’alcaldessa afirma que “no permetrem que aquesta instal·lació altere en gens ni mica l’aspecte del Fadrí”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha ordenat aquest mateix matí la paralització provisional de les obres d’il·luminació ornamental de la torre campanar del *Fadrí. Marque ha donat instruccions perquè els tècnics analitzen i supervisen les obres que s’estan duent a terme i cerquen una solució a l’impacte que poden tenir aquests nous elements sobre el monument.

L’objectiu d’aquesta instal·lació d’il·luminació de tipus led era permetre una major varietat en la il·luminació del campanar i alhora un augment de l’eficiència energètica. No obstant açò, l’alcaldessa ha sigut contundent en afirmar que “el Govern Local no va a permetre que aquesta instal·lació altere en gens ni mica l’aspecte ni el cromatisme del Fadrí, ja que estem parlant del símbol de la ciutat de Castelló, que està catalogat com Bé d’Interès Cultural i figura inscrit en el Patrimoni Nacional i en el Cultural de la Generalitat Valenciana”.

Cal recordar que a Fundació Iberdrola, que finança el 75% de la instal·lació, s’encarrega de la redacció de la memòria tècnica, de l’adreça de les obres d’il·luminació ornamental de la torre campanar -sempre sota la supervisió dels tècnics municipals- i de l’adquisició de les lluminàries, sistema de control i proves d’engegada. L’Ajuntament de Castelló, per la seua banda, assumeix la instal·lació del material lumínic, l’obra civil i els mitjans d’elevació necessaris donades les característiques de la torre.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.