MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

El Govern municipal aconsegueix un remanent de tresoreria de vora 21 milions d’euros

Valencia Noticias | Redacción.- L’Ajuntament de València ha aconseguit tindre un remanent de tresoreria de vora 21 milions d’euros en el tancament de l’exercici 2015, una xifra que contrasta amb el remanent deficitari de -10’5 milions d’euros de l’exercici anterior, corresponent a l’any 2014. Estes xifres consten en l’Informe de Liquidació Pressupostària que l’alcalde ha signat. Segons ha avançat Joan Ribó, este remanent servirà “per a sanejar el dèficit de l’administració local i, sobretot, per a dur a terme inversions financerament sostenibles”.

Ayuntamiento de Valencia.
image-333330

El remanent de tresoreria de la hisenda local s’ha situat a data de 31 de desembre de 2015 en els 20.820.239’57 euros, una xifra amb què l’actual equip de govern ha aconseguit “redreçar la situació que vivíem fins ara” en paraules de l’alcalde, Joan Ribó, qui ha recordat que el remanent de l’exercici pressupostari del 2014 va tindre un saldo negatiu amb -10.427.101’57 euros. Això, segons ha explicat Ribó, “podrem traduir-ho en inversions directes en la ciutat, atenent les necessitats dels barris i millorant la seua qualitat de vida. Un objectiu que es complementarà amb l’alleugeriment del dèficit de la ciutat, després de dècades de mala gestió”.

Així, tal i com ha relatat l’alcalde, “mentre que el saldo negatiu del remanent de tresoreria del 2014 només va servir per a bloquejar partides que havien sigut prèviament pressupostades, ara hem treballat per a tindre una situació completament distinta, augmentant el volum possible d’inversions, i encarant ja el 2017 amb una situació econòmica més òptima”.

Els valors emprats per a rendir comptes del remanent de tresoreria són igualment positius gràcies a la gestió de l’Equip de Govern. Així, els fons líquids que té l’Ajuntament han augmentat respecte a l’any anterior (vora 40 milions d’euros actuals front als 6 milions del 2014); els drets pendents de cobrament han disminuït (dels 307 milions d’euros del 2015 front als vora 339 milions del 2014); les obligacions pendents de pagament per part del Consistori també han disminuït (157 milions d’euros en l’actualitat front als vora 217 milions del 2014) i les partides pendents d’assignació (que observen una xifra negativa de -29 milions d’euros, front als vora -14 milions de l’exercici anterior).

D’altra banda, el mateix Informe de Liquidació observa l’existència d’un superàvit pressupostari global de 61 milions d’euros a dia 31 de desembre de 2015. L’Informe es traslladarà a la Junta de Govern i serà aprovat en el pròxim Ple.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.