El Govern provincial aprova 9,3 milions d’euros per a obres financerament sostenibles en 67 municipis

president del Govern provincial, César Sánchez (1)Les ajudes es destinaran a l’execució d’actuacions en vies públiques, carreteres i camins, estalvi energètic, zones verdes o eficiència hídrica

La Comissió d’Infraestructures, Modernització i Bon Govern de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquest matí la concessió de 9.328.000 euros en ajudes destinades a la realització d’obres i reparacions de cooperació municipal financerament sostenibles. Les subvencions beneficiaran un total de 67 municipis alacantins, que podran dur a terme actuacions en matèria de vies públiques, carreteres i camins, estalvi energètic, parcs i jardins o eficiència hídrica.

El president del Govern provincial, César Sánchez, ha explicat que “la inversió que fa la Diputació d’Alacant en aquesta matèria és fonamental per als ajuntaments, ja que millora la qualitat de vida dels ciutadans, especialment la dels municipis menuts, on aquesta classe d’obres és essencial per al funcionament diari de la població”.

Sánchez ha destacat, a més, que “darrere d’aquest pla hi ha un objectiu prioritari per a la institució provincial que és la creació d’ocupació, impulsant projectes que ajuden a dinamitzar el mercat laboral”.

Les obres inclouen, entre altres actuacions, la rehabilitació d’edificis d’ús municipal, la pavimentació de camins i calçades, l’optimització de l’enllumenat públic, la creació i millora de parcs infantils i zones verdes o la realització de treballs orientats a garantir la seguretat viària.

Distribució de les ajudes

Per a la comarca del Baix Segura, la Diputació d’Alacant ha aprovat un total de 2.252.442 euros en ajudes que seran distribuïdes entre 17 municipis. Concretament, entre les localitats d’Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Formentera del Segura, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Redován, San Isidro, San Miguel de Salinas i Torrevieja.

En el cas de la Marina Alta,  les subvencions ascendeixen a un total d’1.492.013 euros, que es repartiran entre les localitats de Beniarbeig, Calp, Castell de Castells, Dénia, el Verger, Xàbia, la Vall d’Alcalà, la Vall d’Ebo, la Vall de Laguar, l’Atzúbia, Murla i Sanet i Negrals.

En la Marina Baixa, per la seua banda, se subvencionaran obres a Benidorm, Bolulla, Confrides, Finestrat, l’Alfàs del Pi, Ortxeta, Relleu, Tàrbena i la Vila Joiosa, amb un pressupost total d’1.323.768 euros.

En el Vinalopó Mitjà, 7 municipis –Algueña, Aspe, el Fondó de les Neus, Elda, la Romana, Monòver i Petrer– es beneficiaran d’aquestes ajudes de la institució provincial. L’import total adjudicat per la Comissió d’Infraestructures a la comarca ascendeix a 1.293.652 euros. En el cas del Baix Vinalopó, s’invertiran 898.095 euros en la realització de treballs a Elx, Crevillent i Santa Pola.

D’altra banda, a la comarca de l’Alacantí, els ajuntaments d’Aigües, el Campello, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i Xixona es beneficiaran d’un total de 874.089 euros en ajudes per a actuacions financerament sostenibles.

Finalment, el Govern provincial ha adjudicat un total de 14 subvencions, amb un cost total d’1.193.668 euros, que es destinaran, d’una banda, a obres en les localitats d’Agres, Alcocer de Planes, Alcoleja, Beniarrés, Benilloba, Benimassot, Facheca, Gorga, Millena, Planes i Tollos (el Comtat) i, per una altra, a treballs a Banyeres de Mariola, Ibi i Penàguila (l’Alcoià).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.