El jutge cita l’exvicealcalde Alfonso Grau perquè declari pel presumpte blanqueig del PP de València

Lexvicealcalde-Valencia-Alfonso-Maria-Alcon_1555054737_28331201_3844x2560
image-354848
El titular del jutjat d’instrucció número 18 de València que investiga el cas Imelsa ha acordat citar a declarar com a testimoni l’exvicealcalde de València Alfonso Grau en la peça en la qual investiga un presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal del PP en el consistori. La citació de Grau, marit de l’exedil investigada María José Alcón, s’ha fixat per al 22 d’abril.

Així mateix, ha decidit que tornarà a prendre declaració al regidor del PP Cristóbal Grau i a tres treballadors del grup popular en el consistori. Els tres investigats hauran de comparèixer també davant el jutge el 22 d’abril. Un d’aquests investigats ja havia estat divendres passat però la seva declaració es va deixar sense efecte a petició de la seva defensa.

En la peça separada, –amb 47 persones imputades més el Partit Popular, imputat com a persona jurídica–, s’investiguen les donacions al partit per blanquejar diners de suposada procedència il·lícita.

En el marc d’aquestes diligències, el jutge ha dictat una providència en la qual sol·licita a l’Ajuntament de la capital la relació completa de les persones que treballaven el març de 2015 per al PP com a assessors dels regidors del partit, de l’Alcaldia i de la vicealcaldía, “amb indicació de la vinculació corresponent a cadascun d’ells”.

El magistrat, a petició del fiscal, ha requerit l’ auxili del Tribunal de Comptes i a més ha preguntat a l’òrgan interventor del consistori si el compte bancari obert a nom del grup popular “era objecte de control o supervisió comptable per l’Ajuntament de València”.

En la mateixa resolució, el titular d’instrucció 18 suspèn la declaració de la testimoni que havia d’acudir aquest divendres, esposa d’un dels assessors investigats, al no haver-se rebut encara la informació bancària que li va ser requerida a una entitat.

En el cas Imelsa, la peça principal del qual seguirà estant secreta fins al proper 14 de maig després de la nova pròrroga acordada per l’instructor, hi ha 115 investigats (persones físiques i jurídiques) per diversos delictes contra l’administració pública, entre ells, els deprevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, suborn,frau, falsedat i blanqueig de capitals en relació amb una trama de corrupció en diverses administracions públiques del País Valencià, els integrants de les quals se servien dels seus llocs de responsabilitat per arreglar contractes i cobrar comissions il·legals a canvi d’adjudicacions fraudulentes.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.