728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

El jutge torna a interrogar demà a tres investigats per blanqueig en el PP de València

PP-Valencia-Alfonso-Imelsa-EFE_1511259040_20368571_651x366
image-351456
L’instructor del cas Imelsa prendrà declaració a l’exregidora María José Alcón, l’edil i exportaveu Alfonso Novo i l’assessora García Fuster

 El jutge del cas Imelsa prendrà demà declaració de nou a tres investigats en la peça separada sobre suposat blanqueig de diners del PP de València. En concret, les persones citades pel jutjat són l’exportaveu del grup popular a l’Ajuntament de València, Alfonso Novo; l’exregidora María José Alcón; i l’exsecretària del grup i persona de màxima confiança de Rita Barberá, María Carmen García-Fuster.

El Tribunal Superior de Justícia ha informat que el titular del jutjat d’instrucció 18 de València prendrà declaració a aquests tres investigats, tal com va acordar abans de resoldre sobre la petició del fiscal perquè elevés la causa al Tribunal Suprem (TS) i així poder investigar l’exalcaldessa Barberá.

La declaració de la quarta investigada citada en la resolució del passat 14 de març, María José Pi, treballadora del grup municipal popular en el consistori valencià, ha estat suspesa i posposada sense nova data.

Els citats són: Alfonso Novo, exportaveu del PP a l’Ajuntament de València i actualment edil independent després de ser suspès cautelarment del partit; l’exregidora i exassessora María José Alcón –esposa de l’exvicealcalde Alfonso Grau, processat en el cas Nóos–, així com de l’exsecretària del grup municipal popular María Carmen García-Fuster, segons informa el Tribunal Superior de Justícia.

El jutge instructor els ha tornat a citar perquè declarin perquè considera que tots tres tenien, almenys de manera indiciària, “ major proximitat al domini material sobre els diners de suposat origen il·lícit“.

La primera a comparèixer demà davant el jutge, a les 10 hores, serà María José Alcón, mentre que la resta d’investigats ha estat citat amb un interval de 45 minuts.

En estar alçat el secret del sumari, serà la primera ocasió en la qual els lletrats de totes les parts podran interrogar als imputats, de manera que la declaració previsiblement es desenvoluparà en una de les sales més grans de l’edifici de la Ciutat de la Justícia, com és la Tirant lo Blanch, la mateixa en la qual s’he celebrat recentment el macrojudici de Terra Mítica.

Entre les diligències complementàries acordades pel jutge abans de respondre a l’escrit del fiscal sobre els aforats es trobava també l’oferiment perquè aquests declaressin voluntàriament.

L’exalcaldessa Rita Barberá va optar per fer-ho presentant un escrit d’al·legacions, mentre que l’actual diputat autonòmic del PP i exregidor Miquel Domínguez s’ha personat ja en la causa per tenir coneixement del procés però encara no ha declarat.

El fiscal va demanar que la causa fos remesa al Tribunal Suprem, òrgan davant el qual Barberá és aforada per la seva condició de senadora, i al Tribunal Superior de Justícia valencià, competent per investigar i, si escau, enjudiciar a Domínguez per ser diputat autonòmic.

El fiscal considera que “existeixen indicis suficients de la participació” dels dos aforatsen la comissió del delicte de blanqueig de capitals pel qual estan investigades 47 persones (entre regidors, exedils, assessors i extreballadors del PP de l’Ajuntament de València) i pel qual l’instructor ha resolt i mputar també al Partit Popular a l’empara de l’article 119 de la Llei d’Enjudiciament Criminal

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.