El pai del carrer Agustín Lara d’Orriols supera l’avaluació ambiental

Vicent Sarrià: “Esta actuació acabarà amb un dels taps urbanístics més urgents de la ciutat”

Microsoft Word 20171220 Borrador PRI

La Junta de Govern Local aprovarà en la seua reunió de demà l’avaluació ambiental del “Document Inicial Estratègic i Esborrany del Pla de Reforma Interior del PAI àmbit Agustín Lara de València” presentat pel promotor. Així ho ha explicat hui el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sàrria, que ha assegurat que esta actuació “acabarà amb l’anomenat forat de la vergonya”.

El passat 15 de desembre del 2017, mitjançant una resolució del regidor delegat de Planificació i Gestió Urbana, es va resoldre l’admissió a tràmit de la iniciativa presentada per l’Agrupació d’Interés Urbanístic “Agustín Lara” per a la tramitació d’un Programa d’Actuació Integrada, PAI, en l’àmbit delimitat pels carrers Agustín Lara, Baeza i avinguda de la Constitució, la finalitat de la qual és la reurbanització de la zona “i acabar amb el tap urbanístic conegut com el forat de la vergonya”, ha subratllat el regidor.

El programa proposat pel promotor s’acompanya de Pla de Reforma Interior, PRI, d’iniciativa privada, en el que es proposa una reordenació urbanística de l’edificació de l’àmbit, a fi de l’obertura del carrer d’Agustín Lara fins a l’avinguda de la Constitució, la creació d’un nou espai públic lliure que no estava previst en el planejament, i el canvi de la tipologia edificatòria per a adaptar-la a la majoritària en eixa zona de la ciutat.

La Junta de Govern Local aprovarà demà l’avaluació ambiental del document presentat. Després de superar esta fase, l’urbanitzador haurà de presentar l’Alternativa Tècnica de Programa, és a dir, el document de planejament i el Projecte d’Urbanització, que seran informats i exposats al públic. El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sàrria, ha conclòs subratllant que l’eliminació d’este tap urbanístic “és una reivindicació històrica dels veïns que, amb l’aprovació de hui, està un pas més prop de ser una realitat”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.