El Palau acull el cicle de cambra ‘Beethoven 1-13’ amb la integral de les obres juvenils del geni alemany

El Péndulo | Redacció.- Els pianistes Óscar Oliver i Aida Velert, el violinista Fernando Pascual i el violoncel·lista Jorge Fanjul, són els protagonistes del cicle “Beethoven 1-13”, que començarà  el proper dissabte a la Sala Rodrigo del Palau de la Música. D’esta manera, el públic assistent escoltarà la integral de les obres juvenils de cambra de Ludwig van Beethoven, que comprén des de l’opus 1 fins a l’opus 13. Per a la presidenta del Palau, Glòria Tello, esta integral “inicia la programació de música de cambra 2018 que es desenvolupa en les nostres dos sales principals, amb grans solistes, organistes, cantants internacionals i una destacada presència d’excel·lents músics valencians”. En este sentit, la regidora ha afegit que este cicle “s’unix al de “Joves Músics”, que està destinat als alumnes dels conservatoris i que estem potenciant mitjançant nous convenis”. En el concert del proper dissabte, els quatre músics interpretaran les sonates per a piano, violoncel i piano i, violí i piano, op. 10/1, 5/1 i 12/1, respectivament, així com el Trio amb piano, op. 1/1.

Foto del trío.

El cicle “Beethoven 1-13” representa el mateix Beethoven de les simfonies, però en versió de cambra, amb la mateixa combinació de perfecció formal, genialitat i foc, però amb un gest més íntim i un major desplegament del virtuosisme instrumental. La segona cita serà el 10 de febrer amb la Sonata per a piano en mi bemoll major, op. 7, la Sonata per a violoncel i piano en fa major, op. 5/2, la Sonata per a violí i piano en la major, op. 12/2 i el Trio amb piano en sol major, op. 1/2.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.